Sunde burgerboller

januar 14, 2013 at 12:25

Burgerbolle

Som jeg allerede har pralet af, lavede jeg denne tømmermands-morgenmadspizza til d. 1. januar, men jeg bagte også burgerboller, så vi kunne få hjemmelavede burgere til aftensmad. Totalt overskud! Derefter gik jeg så også kold på sofaen til en uendelig strøm af ‘Big Bang Theory’ afsnit.

 

Sunde burgerboller:

8 stk. 

 

5 dl lunken vand

30 g gær

1 dl græskarkerner

2 dl speltflager

1 dl havregryn

3 spsk olie

10 dl blandet mel (f.eks. 4 dl fuldkornsdurummel, 4 dl. grahamsspeltmel og 2 dl hvedemel)

1 tsk. salt

Evt. chilisauce til dekoration af burgerbollerne

 

Opløs gæren i lunkent vand. Bland hørfrø, speltfager, havregryn, mel, olie og salt og ælt i grundigt. Lad dejen hæve i 20 minutter.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i ca. 8 stykker. Rul hvert stykke til en kugle og pres den en smule. Læg burgerbollerne på en bageplade. Hvis du gerne vil have en pænere skorpe, kan du evt. pensle bollerne med lidt mælk eller et pisket æg.

 

Lad burgerbollerne hæve i ca. 30-60 minutter ved stuetemperatur til de er dobbeltstørrelse. Dekorer evt. med chilisauce i fine mønstre, som jeg har gjort på billedet. Det gør dog bollerne lidt fedtede, så det er bedst kun at gøre på dem der skal spises samme dag.

 

Bag burgerbollerne ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller til de begynder at blive gyldenbrune. Lad dem køle af på en bagerist.