Pastaret med broccoli, champion, kylling og bacon

januar 18, 2013 at 19:53

Pastaret

Broccoli, champion og frisk pasta

Pastaret

Pastaret

Jeg elsker broccoli, jeg kan slet ikke få nok af det. Jeg har tidligere lavet Skinny Chicken and Broccoli Alfredo, men mandag aften var det tid til at lave én af mine yndlingsretter med broccoli.

 

Jeg har lært at lave den af min gamle roommate, som jeg delte lejlighed med i 3 år. Vi havde en fast mandagsmiddagsaftale, hvor vi skiftede til at lave aftensmad til hinanden. En rigtig dejlig måde at få tilbragt lidt tid sammen, for selvom vi boede sammen, var vi ofte ikke hjemme samtidigt, og så var det jo en åbenlyst måde at få lært nogle nye retter. Denne her pastaret lavede min gamle roommate til mig en mandag for snart lang tid siden, men det er ret som jeg aldrig tror jeg vil blive træt af. Den er nem og (relativ) sund!

 

Pastaret med broccoli, champion, kylling og bacon:

200 g bacontern

1 løg

300 g kyllingfilet

500 g broccoli (et hoved)

400 g champion (jeg brugte danske portobello svampe)

1 flaske Milda Cremefine til madlavning 7% eller lignende produkt

Evt. lidt mælk

2-3 spsk soltørrede tomater i strimler

250 g frisk fuldkornpasta (linguine eller fettuccine)

Salt og peber

Evt. lidt tørret chili

 

  • Start med at stege baconen. Imens hakkes løget. Når baconen er færdig, tages den af panden, og løget steges lidt, inden kyllingstykkerne kommer på panden. Krydder med salt og peber.
  • Blancher broccolihoved i en gryde med kogende vand i ca. 2-3 min., bare så broccolien får den fine grønne farve frem.
  • Skær championerne og broccolihovedet i mindre stykker.
  • Varm lidt olie i en gryde og kom kylling, løg, bacon, cremefine og soltørrede tomater sammen. Tilføj lidt mælk, hvis du gerne vil have lidt mere sauce. Lad det koge op kort.
  • Kog pastaen.
  • Tilføj broccoli og champion, og lad rettet stå og simre i ca. 10-15 min. Det er vigtigt at grønsagerne ikke får for meget, de skal stadig have bid.
  • Smag til med salt, peber og evt. tørret chili.

 

English: I love broccoli, I can’t get enough of it. Earlier I’ve made Skinny Chicken and Broccoli Alfredo, but Monday night it was time to make one of my favorite dishes with broccoli. 

 

I’ve learned to make it from my old roommate Rina, whom I use to share an apartment with for 3 years. We had a standing Monday night dinner date, where we took turn cooking for each other. A nice way to spend some time together, because even though we lived together, we weren’t often home at the same time, and also a obvious way to learn some new dishes. This pasta dish is one Rina made for me one Monday in what seems like ages ago, but it is a dish that I never think I’ll get tired of. It is both easy to make and (relatively) healthy!