Morgenmad: Proteinboosteren

januar 9, 2013 at 14:22

Proteinboosteren

Proteinboosteren

Proteinboosteren

Proteinboosteren

Jeg fandt denne opskrift i et af min mors gamle Alt for damerne (32/2012), som egentlig er del af en proteinkur, men jeg har kun prøvet som morgenmad et par gange. Fordi den indeholder over 50% protein, så mætter den utrolig godt – og endnu bedre, så smager den faktisk rigtig rigtig godt.

 

Det eneste minus er, at den er en smule dyr, som hverdagsmorgenmad i længden, da man skal bruge ret meget fromage frais (300 g i den originale opskrift), citron og særligt gojibær, som har en ret høj kilopris. Men uanset hvad, er det er godt bud på en sund og lækker morgenmad, der giver dig en god og sund start på dagen.

 

Jeg har ændret en smule i opskriften, både fordi jeg synes, at 300 g fromage frais var for meget til mig og fordi jeg havde ikke noget Bagesød. Så jeg brugte i stedet Perfect Strø, som jeg havde derhjemme, og det fungerede fint. Jeg synes, at det er ret vigtigt at huske at bruge de ting man har, fremfor at fylde skabene og køleskabet med nye ting hele tiden, som man aldrig får spist. På den måde sparer man både på madbudgettet og skåne miljøet – og det er et dumt sted at spare!

 

Morgenmads proteinboosteren:

1 person

 

3 spsk hørfrø

2 tsk gojibær

1/2 spsk Bagesød, Perfect Strø eller lignende produkt

1 tsk. kanel

220 g. fromage frais

1/2 tsk. vanilje (ikke vaniljesukker, men fra en stang)

2 spsk citronsaft

Skallen fra en økologisk citron

1/2 tsk. Bagesød, Perfect Strø eller lignende produkt

 

Rist hørfrøene på en tør pande i ca. 2-3 min., rør undervejs. Tilføj gojibær, kanel og Perfect Strø eller Bagesød og rør til sødemidlet er helt smeltet. Lad drysset køle af. Hvis dryssen klumper lidt sammen, knækker du det bare fra hinanden, når det er kølet af.

 

Rør fromage frais med vanilje, Bagesød eller Perfect Strø samt citronsaft og skal.

 

Top med drysset. Og så er der morgenmad!

 

Tip: Du kan også tilsætte 3 spsk kærnemælk, så kommer den til at smage af kærnemælkskoldskål. Lav rigeligt drys, så du har det, når du skal bruge det. Brug ca. 3 spsk per portion.