Bornholmerfærgens chokoladekage

januar 16, 2013 at 14:28

Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage
Jeg er ret glad for diverse madprogrammer, jeg elsker alt med Jamie Oliver, Brødrende Price og MasterChef-programmerne – både dem med kendte og almindelige mennesker og både den danske og amerikanske version. Derudover slår jeg sjældent væk fra et afsnit ‘Gordon Ramsay’s Kitchen Nigthmare’ eller den danske version ‘Med kniven for struben’ med Bo Bech. Netop i det sidst nævnte program, så jeg for snart lang tid siden Bo Bech instruere køkkenpersonalet på Bornholmerfærgen i at lave denne klistrede og syndige chokoladekage. Lige siden har jeg har lyst til lige præcis dén chokoladekage!

 

Og i weekenden blev det endelig tid til at prøve den selv – dog ikke på Bornholmerfærgen, men hjemme hos mine forældre, hvor jeg var på et lille weekend-visit. Den mindste og jeg bagte den sammen. Den er ret nem at lave, især hvis der er nok pasteuriserede æggehvider i det lokale supermarked, så man ikke skal stå og pasteuriserede halvdelen af æggehviderne selv, som vi endte ud med….

 

Den er meget chokoladerig i sin smag, så et mindre stykke er nok. I min verden ville den bestemt heller ikke blive dårligere af en kugle vaniljeis eller lidt bærcoulis til.

 

Bornholmerfærgens chokoladekage:
8 stykker

 

275 g sukker
180 g pasteuriserede æggeblommer
315 g pasteuriserede æggehvider
275 g smør
275 g mørk chokolade
1 tsk salt
Usødet kakao
Evt. lidt flormelis

 

Smelt smørret i en gryde, tilsæt herefter den hakkede chokolade og lad det hele smelte sammen.

 

Pisk en æggesnaps af blommerne og lidt over halvdelen af sukkeret. Snapsen er færdig, når sukkeret er helt opløst.

 

Pisk æggehviderne. Tilsæt sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen.

 

Kom først chokolademassen ned til æggesnapsen og vend. Vend derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider. Pas meget på ikke at slå al luften ud!

 

Smør springformen grundigt. Det er en meget klisteret bund, så den kan være lidt svær af på ud af formen igen.

 

Hæld 2/3 af chokolademoussen i en springform og bag den ved 175 grader i ca. 30 min. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.

 

Når kagen har kølet af, løsnes den fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Brug eventuelt sytråd til at få den af bunden i ét helt stykke.

 

Smør herefter resten af chokolademoussen ovenpå bunden, så overfladen bliver pæn og jævn. Til sidst drysses med kakao og evt. lidt flormelis.

 

Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over.

 

English: Last weekend my youngest brother and I baked this delicious chocolate cake, that I had seen in the Danish equivalent of  ‘Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmare’ a while back. It was so good!