Peppermint cupcakes

december 14, 2012 at 16:44

Et af mine juleprojekter denne december var at bage julede ‘Peppermint cupcakes’ og efter en søgning på Pinterest (Tak for verdens bedste koncept!), fandt jeg en opskrift at arbejde ud fra. Den yngste var på Nørrebro og julehygge sidste weekend, så sammen bagte vi cupcakes til den helt store guldmedalje.

 

Jeg tror, at min forkærlighed for pebermynte stammer fra mine to år som au pair i USA, hvor jeg i julesæsonen fik ‘peppermint hot chocolate’ og ‘peppermint bark’ i store mængder på den lokale Starbucks. Uanset hvad, er jeg meget glad for kombination af pebermynte og chokolade, og de her cupcakes er tæt på den perfekte blanding.

 

Peppermint cupcakes:

28-32 stk.  

 

Cupcake-dej:
350 g hvedemel
75 g usødet kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
4 dl mælk
4 tsk. pebermynte ekstrakt
230 g smør (rumtemperatur)
200 g almindelig sukker
200 g rørsukker
2 store æg

 

Topping:
6 æggehvider
100 g flormelis
200 g smør (rumtemperatur)

250 g mascapone
8-10 tsk. pebermynte ekstrakt
4 tsk. vaniljesukker

3-5 tsk. rød frugt farve

Evt. 3-4 knuste julestokke til at drysse på toppen

 

Cupcake-dej:

Forvarm ovnen til 180 grader.

 

Rør smør og sukker sammen med en el-pisker indtil det er blandet helt sammen og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt efter hvert æg.

 

Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt. Tilsæt herefter mælk og pebermynte ekstrakt og rør det sammen.

 

Rør gradvist blandingen sammen med smør og sukker-blandingen indtil det hele er rørt godt sammen.

 

Fordel dejen i cupcake-holderne, som fordeles i en muffinholder, så de ikke løber ud. Bag kagerne i 18-20 minutter. Lad kagerne køle af i 5-10 minutter inden de overføres til en rist, hvor de kan køle færdigt.

 

Topping:

Bland æggehvider og flormelis i en skål der kan tåle varme og placer den i en gryde med kogende vand, som et vandbad. Mens blandingen opvarmes, røres der jævntligt indtil blandingen når 70 grader og formelisen er helt opløst.

 

Tag skålen af varmen og pisk blandingen indtil den er kølet ned i rumtemperatur (ca. 8 minutter). Tilføj lidt smør ad gangen og pisk grundigt efter gang. Det tager noget tid at opnå den rette konsistens, og blanding vil til tider se ud som om det er mislykket, men hvis man bare fortsætter med at piske skal den nok komme.

 

Rør pebermynte ekstrakt og vaniljesukker i. Hvor meget pebermynte ekstrakt der skal i afhænger lidt af ens smagsløg, så det er med at prøve sig frem.

 

Når blandingen er fin og ‘glat’, blandes forsigtigt mascapone i lidt ad gangen. Husk at smage toppingen til undervejs, måske skal den have lidt mere flormelis eller lidt mere pebermynte ekstrakt.

 

Hvis du vil have den tofarvede topping, så tag halvdelen af toppingen og kom det over i en anden skål. Bland rød frugtfarve i den ene og rør, indtil den har fået den ønskede farve. Kom herefter skiftevis lidt af hver farve topping ned i en sprøjtepose og test på et stykke papir, at begge farver kommer ud, inden kagerne dekoreres.

 

Pynt evt. med knuste julestokke.

 

English: One of my christmas project was to bake peppermint cupcakes and after a search on Pinterest (Best concept ever) I found a recipe to start from. The youngest was in Copenhagen for some christmas quality time, so together we baked a lot of cupcakes. 

 

I think that my love for peppermint dates back to my two years living in the States, where I always got peppermint hot chocolate and peppermint bark in large quantaties at the local Starbucks. No matter what, I really like the combination of peppermint and chocolate, and to me these cupcakes are close to the perfect mixture.