To-Do List for Fall // Græskarsuppe

november 4, 2012 at 20:29

I fredags havde drengen og jeg hans søster Karina og hendes mand Matt ovre til middag for at planlægge et indslag til deres forældres 2 x 60 års fødselsdag. Aftalen var egentlig bare, at vi ville bestille noget mad udefra, men jeg fik pludselig tidligt fri fra teatret og besluttede mig for at lave en græskarsuppe, som også var nr. 2 på min to do liste over efterårsaktiviteter.

 

Jeg havde fundet en opskrift, hvor man serverer suppen i et lille græskar, og den idé var jeg selvfølgelig blevet meget forelsket i, men selve suppen lød lidt kedelig, så jeg endte med at bruge det bedste fra to forskellige opskrifter. Suppen endte med at blive rigtig dejlig aromatisk og med et lille kick fra chilien – og det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave den!

 

Græskarsuppe:

4 hokkaido græskar

2 løg

3 fed hvidløg

1 spsk smør

1 spsk olie

1 rød chili (en halv, hvis man ikke vil have suppen så stærk)

3 tsk. karry

3-4 spsk revet ingefær

300 g. gulerødder

1 1/2 syrligt æble

1 liter fond eller bouillon

1/2 madlavningsfløde

Salt, peber, timian og spidskommen

 

Tilbehør:

Creme fraiche

Brød

Bacontern

 

Skær græskarerne over på midten og fjern alle kernerne.

 

Bag græskarerne i ovnen på 200 grader i ca. 40 min. Stik en gaffel i for at mærke om kødet er mørt. Lad græskarerne køle af inden de udhules forsigtigt. Skallen på græskaret bliver meget blød af at være i ovnen, så man skal passe på med ikke at lave hul i ens skål.

 

Pil og hak løg, hvidløg og chili. Skræl og riv ingefæren. Skræl æblerne og gulerødderne og skær dem i tern.

 

Smelt smør og olie i en stor gryde. Tilsæt karry og derefter løg, hvidløg, chili og ingefær. Lad det simre til det er halv blødt.

 

Tilsæt gulerødder, æbler og indmaden fra græskarerne sammen med fonden. Lad det koge under låg til både gulerødder og græskarindmaden er mørt. Tilsæt fløden. Smag suppen til med salt, peber, timian og spidskommen.

 

Blend suppen til den er helt jævn og server i de udhulede græskar sammen med lidt creme fraiche, godt brød og evt. bacontern.

 

English: Friday night the boy and I had his sister and her husband over for dinner to plan what they wanted to do for their parents’ 2 x 60th birthday. The plan was originally just to order some take-away, but I suddenly got off early from the theater, so I decided to make pumpkin soup, which also was number 2 on my to-do list over fall activities.

 

I had found a recipe, where you serve the soup in a small pumpkin, and of course I fell in love with that idea, but the soup itself sounded a bit bland, so I ended up using the best from two different recipes. The soup ended up nice and aromatic and with a little heat from the chili – it’s definitely not the last time I’m making it!

{Matts græskarsuppemand :) }