Snickerskage

november 11, 2012 at 16:57

Da jeg i sommer første gang bagte den famøse snickerskage var jeg, trods nogle vanskeligheder med opskriften, fuldstændig solgt! Jeg elsker snickers, og så er der jo ikke et ord at sætte på en hel kage der smager næsten præcis sådan.

 

En anden der var meget tilfreds med snickerskagen var min mellemste lillebror Mikkel. Faktisk var han så vild med den, at han nu har bedt mig om at bage den til sin 18 års fødselsdagsmiddag. Det har jeg selvfølgelig sagt ja til, men fordi opskriften drillede lidt sidst, tænkte jeg, at det var bedst, hvis jeg liiiige testede den engang inden festen. Derfor forsøgte jeg mig igen med kagen, da drengens og mit vennepar, Mads og Laura, skulle komme til middag.

 

Resterne tog jeg naturligvis med til hyggelørdag med den mindste og mellemste.

 

Snickerkage:

 

Bund:

200 g. blødt smør

4 dl.  sukker

3 æg

4 dl. mel

1 1/2 tsk. bagepuvler

300 g. saltede peanuts

 

Karamel:

1 dl. lys sirup

1 dl. fløde

50 g. sukker

2 tsk. vaniljesukker

2 spsk. kakao

 

Chokoladeovertræk:

200 g. mørk chokolade

 

Bund:

Pisk sukker og blødt smør med en el-pisker til sukkeret er helt opløst. Rør herefter ét æg ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.

 

Bland mel og bagepulver, si det i æggemassen og bland det forsigtigt sammen til en ensartet dej. Hæld dejen op i en smurt form (ca. 30 x 30) og fordel peanuts hen over.

 

Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 min. i midten af ovnen. Brug en stegenål eller lignende til at tjekke om dejen er færdigbagt.

 

Karamel:

Mens bunden er i ovnen, laves karamellen. Bland sirup, fløde, sukker, vaniljesukker og kakao, og lad blandingen koge i ca. 10 min., mens der røres grundigt.

 

Lad bund og karamel køle lidt, inden karamellen fordeles over bunden.

 

Når kagen er helt afkølet, overtrækkes den med smeltet chokolade og lader det størkne.

 

Kagen bliver ikke dårligere af en dag i køleskabet, og den kan også tåle at komme i fryseren.

 

English: When I first baked the infamous snickers cake, I was – despite some difficulties with the original recipe – completely sold! I love snickers, so what’s not to love about an entire cake that tastes almost exactly the same.

 

Another person that was very happy with the snickers cake was my middle brother Mikkel. Actually he liked it so much that he’s asked my to bake it again for his 18th birthday dinner. I’ve of course said yes, but because since the recipe weren’t totally accurate the last time, I decided to bake a test cake before the party. Therefore I baked the cake again, when the boy’s and my friends came over for dinner on Friday. And I obviously brought the leftovers over for Saturday night-relaxation with my brothers.