Quesadillas

november 30, 2012 at 21:35

I dag var én af de dage, hvor alt jeg egentlig have planlagt (rydde op, gøre rent og vigtigst af alt pynte op til jul) ikke kom til at ske. I stedet kom jeg til at tage hjem til mine forældre, lave et lille krea-projekt/gavekort til den mellemste der fyldte 18 i går og så blev jeg pludselig ansvarlig for aftensmaden. Alt sammen fordi drengen skulle ud og løbe langt i Gribskov.

 

Når jeg laver aftensmad hos mine forældre, så er det oftest fordi nogen i familien har et middagsønske, og i dag blev der efterspurgt quesadillas. Quesadillas er faktisk én af mine yndlingsretter, men af en eller anden grund har jeg ikke lavet det længe, så det var et dejligt gen-smag. Og familien var glade og tilfredse.

 

Quesadillas:

6 personer

 

Fyldet:

500 g. kyllingfilet

1 løg

3 fed hvidløg

Lidt olivenolie

2 dåser hakkede tomater

2 peberfrugter (en grøn og en gul)

230 g. champion

1 squash

En dåse baked beans

En dåse kidney beans

3 tsk. paprika

3 tsk. knust chili

3-4 tsk. oregano

3-4 tsk. timian

Salt og peber

 

Tilbehør:

Tortillas

Revet ost

Evt. guacamole, creme fraiche og salsa

 

Fyldet: 

Start med at svitse hakket hvidløg og løg sammen med lidt olie på en sautepande. Skær kyllingefileterne i små stykker og steg dem på panden. Når kyllingen er gennemstegt, tilsættes de hakkede tomater.

 

Snit peberfrugter, squash og champion fint, og lad dem stege sammen med kyllingen. Tilsæt baked beans og kidney beans.

 

Smag til med salt, peber, paprika, knust chili, oregano og timian. Lad fyldet stå og boble i ca. 15 min.

 

Når fyldet er færdigt, varmes en pande og en tortilla lægges på panden, herefter et par skefulde fyld, revet ost og én til tortilla. Efter et par minutter på panden vendes quesadillaen (jeg bruger en tallerken, som jeg lægger på panden) og giv den et par minutter på den anden side. Det gentages så indtil der ikke er flere tortillas og fyld tilbage.

 

Så er der klar til servering! I min verden kan man ikke spise quesadillas uden guacamole, det gør bare ligesom alt mad endnu bedre!  Min opskrift kan du finde her.

 

Nu vil jeg sætte mig i sofaen sammen med den mindste og spiste guldkarameller og sour stjerne mix og vente på at drengen kommer tilbage fra sin løbetur i skoven.

 

English: Today was one of those days where nothing ended up as planned. I was suppose to clean the apartment and put up christmas decorations, but instead I ended up going to my parents’ place, doing an art project/gift certificate for my middle brother who turned 18 yesterday and making dinner, which as you can see was quesadillas. One of my favorite dishes, but then again I love everything that goes well with guacamole.