Græskarkage med appelsin topping

november 24, 2012 at 19:59

Sidste weekend havde drengen og jeg besøg af min ældste bror og hans kæreste til middag og en Bezzerwizzer-dyst. I den anledningen lavede jeg græskar-spelt-suppe og en græskarkage. Det var første gang jeg forsøgte mig med at bage med græskar, men god blev den alligevel.

 

Kombinationen af græskar og appelsin fungerer rigtig godt sammen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal eksperimentere med græskar i mine kager. Dejen ville helt sikkert også gøre sig godt som cupcakes – så skal de bare have noget mindre tid i ovnen.

 

Græskarkage:

8-10 personer

 

200 g vindruekerneolie
150 g brun farin
150 g sukker
4 æg
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

2 tsk. kardemomme
400 g revet græskar
Skallen af 1 økologisk appelsin

 

Appelsin topping:

250 g. mascapone (Et bæger)

100 g. flormelis (Lidt mere, hvis man kan lide sin topping mere sød)

Skallen af 1 økologisk appelsin

Evt. 2 tsk. vaniljesukker

 

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skræl og riv græskaret, så det er klar, når du skal bruge det.

 

Pisk sukker, brun farin og olie. Slå æggene ud ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt hvedemel, bagepulver og kardemomme, og rør det sammen. Herefter tilsættes det revet græskar og revet skal fra en økologisk appelsin (og evt. lidt saft fra appelsinen). Vend dejen forsigtigt sammen.

 

Dæk en kageform til med bagepapir. Smør bagepapiret med lidt smør, olie eller lignende, og hæld kagen i formen. Bag den i 1 time og 15 min. (Det lyder som lang tid, men den skal altså have så længe). Put evt. lidt sølvpapir over kagen, når den har fået den farve du synes, så du undgår at den bliver brændt.

 

Stik i kagen med en kødnål for at sikre dig, at den er bagt færdigt. Hvis der ikke sidder dej tilbage på nålen, er dejen gennembagt. Tag kagen ud og lad den køle af på en rist.

 

Mens kagen køler af, rør mascapone sammen med siet flormelis, så det ikke laver klumper i toppingen. Smag til med skallen fra en økologisk appelsin og evt. lidt vaniljesukker. Pynt den afkølede kage med appelsin toppingen.