Græskar-spelt-suppe

november 20, 2012 at 20:33

Fredag aften havde drengen og jeg besøg af min ældste bror Jens og hans søde kæreste Hannah. I den anledning lavede jeg (endnu) en græskarsuppe, som jeg er blevet ret glad for efter min debut med græskarsuppe. Denne gang med spelt, som giver en god fylde til suppen, så den mætter ekstra godt.

 

Til dessert havde jeg dagen forinden bagt tre lækre græskarkager sammen med min veninde, da hun skulle have kage med på arbejdet og jeg jo altid leder efter en undskyldning for at bage. Den opskrift skal jeg nok dele  snarest. Den var nemlig et hit, især hvis man er til gulerodskage, hvilket er én var mine yndlings kager.

 

Græskar-spelt-suppe:

8 personer

 

1500 g. græskar (Jeg brugte et af de store fra Kvickly)
4 store gulerødder
1 knoldselleri
4 skalotteløg
2 kinesiske hvidløg

1 rød chili (1/2 hvis man ikke er til stærk mad)

2 dl hvidvin

2 syrlige æbler

3 spsk revet ingefær

1 liter fond eller boullion
300 g speltkerner

Salt, peber, timian, spidskommen og karry

 

Tilbehør:

1 bundt persille

Bacontern

Creme Fraiche

Syltede perleløg

Et godt brød

 

 

Start med at skylle speltkernerne og kog dem i vand med i ca. 15 minutter. Skær græskaret over, fjern indmaden, skræl det og skær det i tern. Bag ternene i ovnen på 200 grader i ca. 45 min.

 

Hak løg, hvidløg og chili og skær de andre grøntsager i tern. Halver perleløgene og put dem i en serveringsskål.

 

Når græskarternene er møre, sauteres løg og hvidløg i en gryde sammen med 3-4 spsk karry. Tilsæt gulerødder, knoldselleri, æbler, revet ingefær og græskarternene, og lad det hele simre i nogle få minutter. Tilsæt vinen for at give syre, og kog den helt ind. Tilføj boullionen og lad det hele simre i ca. 20 minutter til det er mørt.

 

Blend suppen til den er jævn og smag den til med salt, peber, timian og spidskommen.

 

Når suppen er klar, tilføjes den forkogte spelt. Server med den hakkede persille, creme fraiche, bacontern og de syltede perleløg.