Yndlings nemme aftensmad // Tortillas

oktober 11, 2012 at 17:55

En af mine ultimative yndlingsretter er tortillas, og ja, jeg indrømmer gerne, at det måske er lidt en børneret, men det er nemt at lave og så smager det altid godt! Tidligere på ugen havde jeg inviteret min gode veninde Julie over til aftensmad og sladder efter arbejde, men jeg var selvfølgelig totalt idéforladt, da det kom til at jeg skulle købe ind. De sidste par gange Julie har været ovre, har jeg serveret forskellige variationer af risotto eller thairetter, så denne gang blev det altså mexicansk.

 

Det er ikke en ret der kræver en kokkeuddannelse, men nu deler jeg alligevel min variation med jer ;)

 

Tortillas:

4 personer

 

400 g. hakket oksekød
1 løg
1 kinesisk hvidløg
1 dåse grofthakkede tomater
Lidt olie
Salt, peber, knust chili, oregano og basilikum

 

Guacamole:
350 g. skyr
3 modne advokadoer

1 kinesisk hvidløg
Saften fra en citron
1 rød chili eller knust chili
Salt og peber

 

Tilbehør:

8 stk. små fuldkornstortillas

200 revet ost

2  store gulerødder
100 sukkerærter

2 peberfrugter
8-10 cherry tomater
1/2 agurk
En dåse majs
Hakket rødløg

Spinatblade

 

Steg løg og hvidløg i lidt olie på en pande, og tilsæt hakket oksekød. Smag til med salt, peber, oregano, basilikum og lidt chili. Når kødet er helt gennemstegt, tilføjer du de hakkede tomater, og lader det stå og simre.

Mens kødet står og simrer, laver du guacamolen klar. Tag advokadoerne og befri dem for deres skal og sten (gem en sten!) – og mas dem godt med en garfel. Bland skyr sammen med de moste advokadoer, og tilføj hakket chili, saften fra en citron. Smag til med salt og peber.

 

Den gemte sten puttes ned i guacamolen, hvis der skulle blive noget tilbage, så holder den sig nemlig bedre og bliver ikke lige så hurtigt brunlig og kedelig at se på. Det er et smart trick jeg har lært af min mor!

Skær grønsagerne i små mundrette bider, skæld og riv gulerødderne, og server sammen på et stort fad eller i små separate skåle.

 

Lun tortillaerne i mikroovnen ca. 1 min. Og så er maden klar!

English: One of my favorite dishes is tortillas, even though it is admittedly some what of the children’s dish, but it’s so easy to make and it always tastes good! Earlier this week, I had my good friend Julie over for dinner, but had absolutely no idea about what I should make. The last couple of times she’s been over, I’ve made variations of risotto or Thai dishes, so this time was Mexican. 

Tags: