Kanelsnegle

oktober 24, 2012 at 18:24

Onsdag aften fik jeg pludselig sådan lyst til at bage, og da jeg skulle have min veninde Anso over til aftensmad dagen efter, tænkte jeg, at det var en god undskyldning. Det projekt endte med knap 40 (!!!) kanelsnegle i mit køkken. Det var ikke helt meningen, at det skulle blive til så mange, men så havde jeg rigeligt til at tage med ind på Teater Hund til stor begejstring for husets ansatte.

 

Jeg elsker kanel! Jeg spiser faktisk havregrød med kanel næsten hver morgen, og kanelsnegle er for mig at se en endnu bedre måde at få lidt kanel indenbords på :) Og på trods af det enorme antal kanelsnegle, så var der ikke flere tilbage, da vi kom til lørdag….

 

Opskrift:

100 g. blødt smør

5 dl. mælk

50 g. gær

1,5 dl. sukker

1/2 tsk. salt

2 tsk. kardemomme

2 tsk. vaniljesukker

800 g. hvedemel (+ lidt ekstra)

 

Fyld:

150 g. blødt smør

1 dl. sukker

1 dl. brun farin

2-3 tsk. kanel

 

Pynt:

Flormelis (+ lidt vand)

Krymmel

 

Smelt smørret og hæld herefter mælken i gryden, og varm indtil blandingen er fingervarm. Smulder gæren i en skål og tilsæt den lune mælk. Tilsæt sukker og salt, og rør til det er opløst.

 

Tilsæt kardemomme og mel, ælt til dejen er jævn. Lad dejen hæve overdækket i 40 min.

 

Bland imens smør (giv den evt. en kort tur i mikroovnen på lav varme, hvis den stadig er hård), sukker, brun farin og kanel sammen til fyld.

 

Del dejen i to lige store stykker, og rul hver af dem ud til et rektangel (ca. 20×30 cm). Fordel fyldet på de to rektangler og rul dem stramt fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker og lægges i en papirsform.

 

Lad endnu en gang sneglene hæve i 40 min.

 

Bag sneglene i forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 min. Når sneglene er afkølet pyntes de med glasur og evt. lidt krymmel.