Tomatboller med basilikum og oregano

september 14, 2012 at 13:18

Jeg fik det fine blå lerfad af en veninde i fødselsdagsgave, og jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig for at få det afprøvet. Så jeg har eksperimenteret med nogle tomatboller med tørret basilikum og oregano, som jeg købte, da jeg var i Athen tidligere på året.

Krydderierne smager af meget mere end dem jeg normalt køber herhjemme i de danske supermarkeder, og de giver bollerne en dejlig smag. Det ekstra kick fra den stærke chilisauce er også med til at bringe smagen af tomat frem, og jeg er sikker på, at de hurtigt skal få ben at gå på.

 

Tomatboller med basilikum og oregano 

(18-20 stk.)

 

50 g. gær
1 del. mælk
20 g. sukker
1 tsk. fint salt
90 g. olie
100 g. hvedemel
100 g. fuldkornsdurummel
300 g. grahamsspeltmel
1 dåse flåede tomater
2 spsk. stærk chilisauce
2 spsk. basilikum
2 spsk. oregano

 

Lun mælken i en gryde.
Opløs gæren i sukker og salt, og tilsæt herefter den lune mælk. Tilføj olie, flåede tomater, chilisauce, basilikum, oregano og lidt peber. Herefter blandes alt melen i.
Ælt dejen godt og lad den hæve 30-60 min.
Form bollerne og lad den hæve igen. Jo længere tid, jo bedre. Jeg lod mine efterhæve i to timer denne gang, men det afhænger normalt af hvor meget tid jeg har.
Bag bollerne i ca. 25 min. på 200 grader.

 

English: I got the lovely blue bowl from a girlfriend for my birthday, and of course I couldn’t wait to test it. So I experimented with some tomato rolls with dried basil and oregano, which I bought when I was in Athens earlier this year. The spices taste of so much more than the ones I usually buy in the Danish supermarkets, and they give the rolls a really nice favor. The extra kick from the hot chili sauce also helps bring out the favor of tomato, and I’m sure they will be gone before I know it.