Spinat, cheddar og feta muffins

september 30, 2012 at 17:25

Med min kæreste tømmermandsramt på sofaen og min (meget tiltrængte) træning overstået tidligt lørdag formiddag, besluttede jeg mig for at bage nogle spinat, cheddar og feta muffins jeg havde fundet en opskrift gennem Pinterest. Jeg har ændret i opskriften, så den er blevet lidt sundere, men også fordi jeg f.eks. ikke har noget mælk. Det er virkelig typisk mig at begynde på at bage eller lave mad for så at opdage, at jeg ikke har alle ingredienserne.

 

Jeg synes, at de blev ret gode, selvom dejen ligesom hænger lidt fast i papirsformene. Lidt irriterende. Så jeg tænker, at næste gang vil jeg undlade papirsformene og putte dem direkte i muffinsformen. Men de er nu gode til en lille snack eller en hurtig morgenmad :)

 

Spinat, cheddar og feta muffins:

150 g. hvedemel
150 g. grahamsspeltmel
2 1/2 tsk. bagepulver
2 æg
2 1/2 græsk yoghurt
150 g. spinat
1 1/2 tsk. cayenne peber
1/2 tsk. piri piri
35 g. smeltet smør
Et lille rødløg
Lidt salt

 

Tænd ovnen på 170 grader. Skyld spinatbladene grundigt, og hak både spinat og løg fint.

 

Smelt smør på en pande, og tilsæt løg og spinat. Tilsæt herefter cayenne peber, chili og lidt salt.

 

Bland mel, bagepulver med æg og græsk yoghurt. Tilføj revet cheddar, feta skåret i tern og indholdet fra panden, og bland det hele godt sammen.

 

Hæld dejen op i muffinsformene og bag dem i ovnen i 30-35 min.

English: With my boyfriend lying on the couch hung over and my (much needed) work out out of the way early Saturday, I decided to bake some spinach, cheddar and feta muffins I had found the recipe for through Pinterest. I have changed some in the recipe, so it’s a little healthier, but also because I didn’t have any milk. Typically me to begin baking or cook and then discover that I don’t have all the ingredients. Still, the muffins turned out pretty good, except they stick a little to the muffin cases. Great for a snack or a quick breakfast.