Jordbærkage-cupcakes

september 17, 2012 at 11:46

Her kommer, som lovet, opskriften på jordbærkage-cupcakerne, som var et stort hit til min pigefødselsdag! :) Idéen er tyvstjålet fra Emily Salomons blog, men jeg har ændret lidt her og der i opskriften for at få dem til at smage mere af marcipan.

 

Jordbærkage-cupcakes

12 stk.

 

Bunde

160 g. blødt smør
100 g. sukker
3 æg
2 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
1 tsk. fint salt
150 g. hvedemel
250 g. marcipan
0,25 del. mælk
100 g. mørk chokolade

 

Topping

Et bæger mascapone
4-5 spsk. flormelis
3-4 tsk. vaniljesukker
Revet citronskal (Jeg bruger udelukkende øko-citroner, da jeg er meget hysterisk omkring sprøjtegift i citronskalen).
En bakke friske jordbær

 

Pisk smør og sukker med en el-mikser indtil sukkeret er helt opløst, og pisk herefter et æg i ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg, så massen bliver let og luftig.

 

Riv marcipanen groft og rør den i dejen. Herefter sier du mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen. Tilføj mælk og rør grundigt igen.

 

Fyld dejen i dine cupcake-papirsforme og placer dem i en muffin/cupcake-holder, så de ikke flyder ud i ovnen. Bag dem i ca. 20 min. på 200 grader.

 

Mens kagerne afkøler, smelter du halvdelen af den mørke chokolade i et vandbad, når den er smeltet, tilsætter du resten af chokoladen, så den ikke bliver for varm. Rør indtil alt chokoladen er helt smeltet, og overtræk kagerne med chokoladen med en kniv eller lille ske.

 

Når chokoladen er helt størknet, rør du din mascapone op med flormelis, vaniljesukker og citronskal og kommer det på kagerne med en sprøjtepose eller en kniv. Pynt med friske jordbær.

 

English: I made these lovely strawberry marzipan cupcakes inspired by a strawberry tart for dessert at my birthday dinner with some good girlfriends.