Jordbær- og blåbærtærte

september 29, 2012 at 14:17

I sidste uge havde min kæreste og jeg min ældste bror, søster (sådan en har jeg kun én af) og stedfar til aftensmad – og naturligvis dessert. Jeg har længe haft lyst til at eksperimentere lidt med en jordbærtærte, men jeg har en regel om, at jeg ikke bager uden at have en anledning, så heldigvis er sådan nogle lette af finde :)

 

Jeg bagte tærtebunden dagen i forvejen, og så var det jo super nemt lige at røre lidt creme sammen (særligt hvis man snyder lidt, som jeg gjorde) og pynte kagen til gæsterne kom. Jeg endte med at bage en jordbær- og blåbærtærte med lidt citronskal i cremen, så det ikke blev for sødt.

 

Jordbær- og blåbærtærte:

8-10 store stykker

 

Mørdej: 

150 g. hvedemel
50 g. flormelis
100 g. smør
1 æg

 

Mazarinmasse:

150 g. marcipan
150 g. rørsukker
75 g. blødt smør
2 æg
50 g. mel
100 g. god mørk chokolade

 

Creme:

Et brev vaniljecreme (Jeg brugte kagecreme fra Dr. Oetker)
5 dl. mælk (Skal bruges til at røre vaniljecremen op med i følge Dr. Oetker)
Et bæger mascapone
4.5 tsk. vaniljesukker
Skallen af en økologisk citron

 

Mørdej:

 

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret i, og saml dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 min., før den rulles ud.

 

Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform. Så er dejen meget nemmere at få over i tærteformen bagefter. (Jeg havde ikke mere bagepapir, så jeg havde nogle problemer med at få mørdejen hel med over).

 

Fordel dejen i den smurte form og skær den overskydende dej af.

Mazarinmasse:

 

Du blander marcipan med rørsukker, og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smeltet smør lidt ad gangen, og pisk. Herefter tilsætter du æggene et ad gangen, mens du pisker. Til sidst piskes melet i.

 

Fordel mazarinmassen ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud, og afkøl den.

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl tærten med chokolade og lad den størkne.


 

Vaniljecreme: 

 

Her snød jeg og tog én af de der vaniljecremebreve og blandede cremen med en mascapone og smagte det til med økologisk citronskal og masser af vaniljesukker.

 

Skyl jordbær og blåbær, og skær jordbærrene i halve. Pynt kagen med jordbær og blåbær.

 

English: Last week I had my oldest brother, sister (I only have one of those) and my stepdad over for dinner – and of course dessert. For a long time I have wanted to experiment with a strawberry tart, but I have a rule only to bake when I have an occasion. Luckily they are not hard to find :) I ended up baking a strawberry and blueberry tart with a custard with a hint of lemon.