Èt-lag-brownie-lagkage og fødselsdagshygge

september 10, 2012 at 10:37

Brownieopskriften er en videreudvikling af en opskrift jeg fandt for et års tid siden på en madlavningsblog. Jeg har efterhånden bagt de brownies en del gange, men det her er første gang jeg har givet mig i kast med min nu døbte “ét-lag-brownie-lagkage”. Kagen blev serveret til min familiefødselsdag i weekenden.

 

Det færdige resultat så sådan her ud – og den smagte dejligt!

Ét-lag-brownie-lagkage

 

Browniebund:

150 g mørk chokolade 70% (Jeg bruger altid den med fødselsdagsflagene)
1,2 dl smagsneutral olie evt. vindruekerneolie eller solsikkeolie
215 g rørsukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
70 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
4 spsk. usødet kakaopulver
75 g hakkede valnødder
50 g hakket mørk chokolade (Man kan selvfølgelig også bruge mælkechokolade, hvis man er mest til det)
En form ca. 22 x 22 cm

 

Creme:

Et brev pulvercreme (Jeg brugte kagecreme fra Dr. Oetker)
1/4 piskefløde
3 tsk. vaniljesukker

 

Pynt:

Jeg brugte næsten en hel bakke jordbær og en bakke blåbær.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør eller beklæd formen med bagepapir.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad i en varmefast skål.
Rør olie, sukker, æg og vaniljesukker sammen med en el-mikser.
Hæld den smeltede chokolade i, og rør til en jævn masse.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.
Rør nødder og flødechokolade i dejen og hæld dejen i formen. Det er meningen, at dejen er ret fast ;)
Bag brownies i 30 – 35 min.

 

Mens bunden er i ovnen, mikser du din kagecreme efter anvisningerne på æsken og pisker flødeskummen. Når kagecremen har sat sig, blander du forsigtigt lidt af cremen ad gangen i flødeskummen indtil den har fået den konsistens du vil have. (Jeg brugte langt fra alt min kagecreme). Smag til med vaniljesukker.

 

Når bunden er afkølet, tager du den forsigtigt ud af formen og over på det fad (eller lignende), som du vil servere kagen på. Herefter smører du cremen på i den mængde som du nu synes og pynter til sidst kagen med friske bær.

 

Opskriften er nok til ca. 12 store stykker.

Det var den hyggeligste eftermiddag fyldt med varm kakao, kanel og kardemomme boller, Reese’s peanut butter cup cookies og selvfølgelig ét-lag-brownie-lagkage :) Jeg poster opskrifterne på boller og cookies på et senere tidspunkt.

 

Og så var det en oplagt mulighed for at få brugt min yndlings mintgrønne kjole!

 

Dress // H&M

 

English: This weekend I baked a ‘one-layer-brownie-birthday-cake’ with a custard and whipped cream topping decorated with a lot of fresh berries for my ‘family birthday get together’. It was really good – and I had a lovely afternoon filled with hot chocolate, cinnamon and cardemom rolls, Reese’s peanut butter cup cookies and of course the ‘one-layer-brownie-birthday-cake’ :)