Chokolademousse med friske bær og frugt

september 26, 2012 at 09:47

Da min kæreste i weekenden holdte fødselsdagsfest for nogle venner, blev jeg ansvarlig for desserten – dog fik han blandet sig ved flere lejligheder :) Jeg havde mange gode forslag til valg af dessert, men valget landede på chokolademousse, en dessert jeg aldrig har lavet før. Jeg har set nok MasterChef til at vide, at en chokolademousse er ret simpel at lave, men den kan pludselig skille, og er derefter ikke til at redde, så jeg var lidt nervøs.

 

Selvom der var et par småting vi har uenige om undervejs i processen, min kæreste mente bl.a. at det var helt fint, hvis vi bare serverede moussen fra en kæmpemæssig skål (…den diskussion vandt han ikke ;) ), så endte det med en virkelig lækker dessert, som jeg helt sikkert har fået mod på at prøve igen!

 

Chokolademousse:

8-10 portioner

 

400 g. mørk chokolade
2 dl. kold, stærk kaffe
4 pasteuriserede æggeblommer
1 liter piskefløde 38%

 

Pynt: 

100 g. jordbær
100 g. hindbær
100 g. blåbær
1 1/2 fresken

 

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål i et vandbad. Pisk herefter kaffen og æggeblommerne i chokoladen. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i chokolademassen, så du ikke slår alt luften ud af den.

 

Skyld frugt og bær grundigt. Skær jordbær og hindbær i halve, og skær først fresken i både og skær herefter bådene i endnu mindre stykker. Læg alle bærerne og freskenstykkerne i en dyb tallerken med et dobbeltstykke køkkenrulle til at suge vandet væk, inden de skal ovenpå moussen.

 

Put chokolademoussen i en sprøjtepose og put moussen i glas ved et langt tryk, hvor du hele tiden holder posen lige. Ikke noget med at køre den rundt i glasset for så kommer det til at ligne…hmm…noget meget uappetitligt….Et godt stabilt tryk hele tiden til glasset er ca. fyldt 2/3 op :)

 

Lad glassene stå i køleskabet i 4-6 timer – eller til næste dag. Pynt først med bær og frugt lige inden servering.