Guide til Rotterdam: Bo, spis og oplev

juli 10, 2018 at 14:04

Hotel New York, Rotterdam

Rotterdam, Kubus-husene, Cube houses

Rotterdam, street art

Witte de Withstraat, Rotterdam

Witte de Withstraat, Rotterdam

Fenix Food Hall, Rotterdam

Rotterdam

INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTER

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Rotterdam

Rotterdam

Fenix Food Factory, Rotterdam, Holland, the Netherlands

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Fenix Food Factory, Rotterdam

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Da jeg var i Amsterdam tilbage i april, tog min veninde og jeg også lige et smut til Rotterdam for at få oplevet lidt mere af Holland. Det blev vi glade for at vi gjorde, for selvom vejret var gråt og regnfyldt, så overraskede Rotterdam positivt. Man kalder Rotterdam for Amsterdams seje lillesøster og det kan jeg sagtens se hvorfor. Rotterdam er Amsterdam i miniformat, men med langt færre turister og et lidt mere råt, industrielt look. Jeg forelskede mig virkelig i byen og vil meget gerne tilbage og gå mere på opdagelse. Vi havde kun en enkelt overnatning, men vi kunne snildt have taget en til, hvis ikke to.

 

Det er nemt at komme fra Amsterdam til Rotterdam med et direkte tog fra Amsterdam Centraal Station. Vi hoppede på et tog og var fremme på Rotterdam Centraal Station under en time senere. Du kan købe dine togbilletter her. Du kan naturligvis også køre, hvis du er i bil, men toget virker upåklageligt og Rotterdam Centraal Station ligger i gåafstand fra det hotel vi boede på.

 

Selvom vi ikke var der længe, er det alligevel lykkes mig at samle nogle tips til byen. Som altid er det mest mad, men der er også lidt tips til, hvad du skal se og opleve i den hollandske perle.

Rotterdam, Holland, the Netherlands, street art

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Rotterdam

Rotterdam, Holland, the Netherlands

Hotel, udsigt, Rotterdam

{Udsigten fra vores hotelværelse}

{BO} 

 

INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTER (Leuvenhaven 80) – Vi boede på det skønneste hotel super centralt placeret i Rotterdam tæt på den berømte Witte de Withstraat. Vi boede højt oppe og havde den vildeste udsigt ud over havnen, hvor vi kunne se de store fragtskibe og en del mindre sightseeingbåde sejle forbi og holde øje med trafikken på Erasmusbroen. Vi havde desuden et værelse med et badekar og en lille sauna, som var ret lækkert. Morgenmadsbuffeten havde et stort udvalg af gode ting. Jeg ville ikke tøve med at booke det hotel igen.

Rotterdam, Holland, the Netherlands, street art

Fenix Food Factory, Rotterdam

Fenix Food Factory, Rotterdam

Fenix Food Factory, Rotterdam

Markthal, Rotterdam

Kaffe og kage, Rotterdam

{Cortado og en lille kage i Markthal}

 

 

{SPIS} 

 

BAZAR (Witte de Withstraat 16) – Den mest eventyrlige mellemøstlige restaurant med en skøn 1000-og-en-nats-stemning.

 

NOC NOC (Botersloot 28) – Hyggelig lille kaffebar med god kaffe (nok den bedste vi fik i Rotterdam) og små serveringer.

 

FENIX FOOD FACTORY (Veerlaan 19D) – Som Papirøen i København ligger Fenix Food Factory ud til haven og har konverteret en af hallerne om til et madmarked fyldt med forskellige madboder. Vi delte seks meze med ekstra brød og drak myntete i Meneer Tanger, efterfulgt af en kaffe to-go og en enkelt chokolade med cookie dough (som var SYGT lækker) fra kaffebaren Stielman Koffiebranders.

 

MARKTHAL (Dominee Jan Scharpstraat 298) – Tænk Torvehallerne bare i mere pompøse klæder. Det indendørsmarked har alt fra boder med frugt, hollandske specialiteter, ost, is, kaffe til verdens små spisesteder og restauranter. Jeg var der alene og nåede både at prøvesmage tre forskellige traditionelle kager, drikke en cortado og en frisk kokosnød.

 

TINSAI RAMEN (Schiedamsedijk 1) – På en kold og kedelig eftermiddag trængte vi til noget varm og lækkert. Det fandt vi heldigvis i form af det her ramensted, som serverer et lille, men godt udvalg af den populære japanske suppe.

 

OP HET DAK (Schiekade 189) – Den lille restaurant med tilhørende fine tagterrasse havde desværre lukket, da vi ville forbi (og det regnede desuden også), men den er klart på min liste til næste besøg.

 

DE IJSSALON (Witte de Withstraat 7A) – Denne her lille isbar skulle eftersigende været stedet at få en lækker is i Rotterdam. Igen, det regnede en del, så is var ikke højest på listen.

Bazaar, Rotterdam

Bazar Rotterdam

{Tusind-og-en-nats-stemning i restaurant Bazar}

Fenix Food Factory, Rotterdam

Markthal, Rotterdam, frisk kokosnød

Steinman, kaffebar, Fenix Food Factory, Rotterdam

Kube-husene, cube houses, Rotterdam

Fenix Food Factory, Rotterdam

Rotterdam

Witte de Withstraat, Rotterdam

{Gaden i Rotterdam – Witte de Withstraat} 

 

{SE/OPLEV/SHOP} 

 

WITTE DE WITHSTRAAT – Witte de Withstraat er gaden i Rotterdam og det er ikke svært at se, hvorfor. Overalt vrimler det med alt fra hyggelige restauranter, små cool barer, vintagebutikker og design- og tøjbutikker.

 

KUBE-HUSENE – Nok Rotterdams mest berømte bygninger er de futuristiske, gule kube-huse. Hvis du på nogen måde er interesseret i arkitektur er de bestemt værd at se.

 

SWEET REBELS (Schiedamse Vest 89B) – En fin lille vintagebutik med det sødeste personale. Det var her jeg fandt to seje vintage badedragter til 3€ stykket.

 

KUNSTHAL (Westzeedijk 341) – Der var desværre lukket mandag, da vi ville derud, så den har vi stadig til gode.

 

ERASMUSBRUG – Gå en tur over den ikoniske bro fra centrum til Fenix Food Factory og nyd udsigten over den travle havn.

 

DELFSHAVEN – Det hyggelige havneområde er et af Rotterdams ældste områder og klart værd at tage en lille gåtur omkring.

Kube-husene, cube houses, Rotterdam

Rotterdam

{Witte de Withstraat by night} 

Rotterdam, street art

Vintage badedragt, Team USA, Rotterdam

{Den sejeste vintagebadedragt fra Sweet Rebels} 

Rotterdam Centraal Station

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam