Postkort fra Lissabon

juni 6, 2018 at 13:51

Udsigten fra Castelo de Sao Jorge, Fliser, Lissabon, Portugal

Fliser, Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Sagres, Lissabon, Portugal

Lissabon, street art, Portugal

Lissabon, fliser, Portugal

Lissabon, blomster, Portugal

Alfama, Lissabon, Portugal

Alfama, sporvogn, tram, Lissabon, Portugal

Castelo de Sao Jorge, Fliser, Lissabon, Portugal

Kaffe, Lonely Planet Lisbon, Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Graca do Vinho, Lissabon, Portugal

Lissabon var en skøn solotursby. Perfekt størrelse til at tulle rundt på egen hånd, masser af kigge på, hyggelige, små spisesteder og en rar afslappet atmosfære. På intet tidspunkt følte jeg mig alene eller det mindste utryg. Jeg havde tre virkelig dejlige dage i den smukke portugisiske by, inden jeg drog videre til Ericeira, hvor resten af min ferie skal foregå og hvor jeg skal få øvet min surfing om bølgerne og vejret vil det.

 

Lissabon er fyldt med charmerende kvarterer, jeg boede og forelskede mig i Alfama, det mest farverige og finurlige område fyldt med snoede, stejle gader og interimistiske restauranter med en enkelt grill ude på gaden eller kirsebærshots gennem en lille luge i døren. Liv og glade dage.

 

Men altså fliserne, de smukkeste portugisiske fliser over alt. Jeg blev besat og knipsede løs med både telefon og kamera. Lissabon er nærmest et studium i farver. Foruden at jagte fliser, tullede jeg mest rundt, men nåede at se flere af byens seværdigheder, som det gamle ruin Castelo De Sao Jorge og katedralen Sé. Jeg gider aldrig se seværdigheder bare for at krydse dem af en eller anden dikteret must-see liste, jeg vil meget hellere forsøge at lege lokal; finde den gode, lille vinbar, falde i snak med en fremmed over morgenkaffen og gå på jagt efter skatte i byens bedste vintagebutikker.

 

Jeg synes faktisk, at jeg gjorde det ret godt. Både at få noget ud af mine dage, uden at gå slavisk til værks, men i særdeleshed også solobytur-delen. Det var vel egentlig min første storbys-solotur. Altså jeg har været et døgn alene i New York, men sådan taget afsted til en storby helt alene uden planer om at mødes med nogen, det var en første for mig. Men bestemt ikke en sidste. Jeg stornød hver en dag. Det gør mig underligt stolt og glad. Det og finde ud af en fremmed metrosystem i en ny by helt alene. Intet kan fylde mig med så barnlig en stolthed, haha!

Fliser, Lissabon, PortugalHund, Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Portugisiske fliser, Lissabon, Portugal

Street art, Lissabon, Portugal

Graca do Vinho, Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Påfugl, Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal