Vegetarret: Chili sin carne

april 17, 2018 at 08:31

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Mine livretter tæller alt mexi – tacos, quesadillas, tostadas, burritos og chili sin carne. Alt med guacamole og så er jeg glad.

 

Selvom jeg i flere år har været glad for det mexicanske køkken, så er der sket en væsentlig ændring i, hvordan jeg laver retterne. I takt med, at jeg stort set aldrig spiser kød og aldrig laver det der hjemme, har jeg langsomt udskiftet de klassiske (kød)retter med vegetariske. Heldigvis har jeg oplevet at det er mindst ligeså smagsfuldt og lækkert, som mine tidligere favoritter.

 

Chili sin carne er netop den klassiske chili con carne, bare sin kød. Det gør den bestemt ikke dårligere. Jeg har serveret den for adskillige gæster, som ikke kunne forstå, at der ikke var kød i, når den nu smagte så velkendt. Så den er godkendt selv af ivrige kødspisere.

 

Retten er ret enkel og nemt at gå til og så kan den serveres med alverdens lækkerier som nachos, guacamole, creme fraiche, salsa, koriander, forårsløg, revet cheddar og ris. Jeg serverer den til med bulgur eller perlespelt og frisk spinat, fordi jeg synes, at det danner mindst så dejlig en bund som ris, og tilmed er det sundere.

 

{CHILI SIN CARNE}

5-6 personer

 

2 løg, hakket

2 fed hvidløg, finthakket

4 selleristængler, små stykker

3 gulerødder, små stykker

1 squash, groft revet

1 aubergine, groft revet

3 tsk stødt spidskommen

3 tsk stødt koriander

2 tsk paprika

2 tsk kanel

1 tsk chiliflager

1/2 tsk cayennepeber

3 spsk soltørrede tomater

1 dl grøntsagsbouillon

1 dåse hakkede tomater

2 dåser kidneybønner

30 g mørk chokolade (70%), hakket

 

Toppings

Nachos

Bulgur/perlespelt/ris

Guacamole

Creme fraiche

Salsa

Revet cheddar

Koriander

Forårsløg

 

  • Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt krydderierne og rist dem af.
  • Skrald og skær gulerødder i fire dele. Hak gulerødder og selleristængler i små stykker på ca. 1 cm.
  • Riv aubergine og squash på den grove side af rivejernet.
  • Kom alle grønsagerne op i gryden.
  • Tilsæt soltørrede tomater, grøntsagsbouillon og hakkede tomater.
  • Lad retten simre i ca. 30 min. med låg. Tilføj kidneybønner og varm dem godt igennem.
  • Fjern gryden fra varmen og rør 30 gram mørk chokolade i.
  • Smag til med salt, peber og chili.
  • Server med for eksempel nachos, guacamole, creme fraiche, revet cheddar og bulgur eller ris.

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole

Chili sin carne, guacamole