5 rejseapps du skal downloade inden din næste ferie

marts 9, 2018 at 16:03

Google Maps, rejseapps, apps for traveling

Jeg elsker et hvert life hack, der kan gøre mit liv nemmere. Under min rejse på Bali blev jeg introduceret til adskillige (mere eller mindre) uundværlige rejseapps, som der gjorde alting lidt nemmere. Der var dem til at finde vej (selv uden wifi!), dem til at holde styr på finanserne og dem til at få fat i en taxa eller få leveret mad. Fællesnævneren er, at de alle gjorde min rejse nemmere, sikrere og sjovere.

 

Min allerførste aften alene i Seminyak blev jeg fanget i en kæmpe byge. Det var blevet mørk tidligere end jeg havde overvejet og jetlaggen havde virkelig indhentet mig, så jeg kunne næsten ikke holde øjnene åbne længere, da jeg pludselig indså, at jeg slet ikke fulgte med i ruten, da værterne på mit lille hotel viste mig ud på hovedvejen tidligere samme aften.

 

Heldigvis havde de tippet mig til at gemme hotellets lokation på Google Maps og downloade et offlinekort, inden vi bevægede os ud, ellers tror jeg seriøst, at jeg havde fundet tilbage den aften. Min første og bedste tip til alle rejsende er derfor at gøre det samme. Særligt hvis du rejser alene og ikke ejer nogen form for stedsans, haha!

 

GOOGLE MAPS – Google Maps er meget bedre end iPhones integrede kort-funktion. Her kan du søge caféer, restauranter, butikker og seværdigheder frem og markere dem, som eksempelvis ‘Vil besøge’ eller ‘Favorit’.

 

Download et offlinekort til det område du befinder dig i, og så kan du altid tilgå kortet, hvilken retning du går i, samt se dine markeringer. Gå ind under Indstillinger -> Vælg offlinekort -> Download et offlinekort -> Download. Voila – så er kortet gemt i en måned, hvorefter det automatisk bliver slettet, så det ikke ligger og fylder på din mobil.

 

Marker også dit hotel/hostel/Airbnb, så du altid kan finde hjem ;)

 

MAPS.ME – Maps.me er et detaljeret offlinekort til iOS og Android, som dækker hele verden. Nogle gange var der steder jeg ikke kunne finde på Google Maps, som jeg kunne finde på Maps.me.

 

TRAIL WALLET  – Trail Wallet er en rejsebudget-app og tracker af dine udgifter. Du skal bare sætte beløbet ind og vælge din valuta og så omregner appen det til din foretrukne valuta. Du kan dele dine udgifter op i kategorier som accommodation, transport, food og miscellaneous, og se hvordan dine udgifter fordeler sig over de forskellige kategorier. Du kan også sætte et budget per dag og se, hvordan du klarer dig dag for dag og oprette forskellige rejser eller lokationer efter behov. Super smart app, særligt til længere rejser.

 

GRAB – Grab er kun til Sydøstasien og er en app til at finde ledige taxaer, private biler eller scootere.

 

GO-JEK – Go-Jek er Indonesiens svar på Uber (som i øvrigt også findes på Bali). Her kan du bestille din transport via scooter, bil eller en vogn – eller levering af diverse spisesteder. Sidstnævnte funktion blev jævnligt benyttet på surfcampen, når det var mørkt og man var lækkersulten eller til en nem frokost, der ikke involverede, at man selv bevægede sig ud.