Pasta med blomkål i citron/flødesauce & hvidløgsristet grønkål

februar 25, 2018 at 08:35

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål

Mine hofretter spiller langt oftest på de varme indiske, mellemøstlige og asiatiske krydderier – graham masala, karry, chili, allehånde, stødt ingefær og koriander etc. Derfor var min begejstring endnu større, da jeg forleden faldt over en ny vindersmagskombination, som ikke indeholder nogle af mine sædvanelige krydderier. Selv et vanedyr har brug for at ryste posen fra tid til anden, haha.

 

Denne her ret er den perfekte vinter-comfort food – den er cremet og lækker, men fyldt med grønsager og smag af både fløde, citron og hvidløg. Jeg kan ikke få armene ned over de smagskombinationer, jeg glæder mig allerede til jeg skal lave den igen.

 

{PASTA MED BLOMKÅL OG CITRON/FLØDESAUCE & HVIDLØGSRISTET GRØNKÅL}

4 portioner

 

Fuldkornspasta (andre slags pasta fungerer også fint)

Et blomskålshoved, skåret i mindre buketter

 

Citron/flødesauce

Olie

1 lille løg

2 fed hvidløg, finthakket

250 ml vand med grønsagsbouillion

250 ml fløde

1 citron, saften heraf

Salt

Peber

Et nip chiliflager

 

Hvidløgsristet grønkål

200 g grønkål, rippet (Jeg køber det rippet og skyllet i SuperBrugsen)

Olie

2 fed hvidløg, skiver

Salt

Peber

Evt. nip chiliflager

 

  • Skyld og skær blomkål i mindre buketter.
  • Sæt din pasta over. Kog efter anvisningerne på pakken.
  • Svits hakket løg og hvidløg i en gryde.
  • Tilføj boullionvand, fløde og saft af en halv citron. Lad det koge op.
  • Skru ned og smag til med salt, peber, et nip chiliflager og mere citronsaft.
  • Tilsæt blomkål og lad retten simre til blomkålen har det perfekte bid (ca. 5-7 min.*).
  • Mens blomkålen simrer, varm olie og hvidløg på en pande.
  • Kom straks grønkålen på panden og tilsæt salt, peber og evt. lidt chiliflager.
  • Steg grønkålen til den bliver klar grøn i sin farve og helt sprød.
  • Kom pasta i en dyb tallerken, hæld godt med blomkål og citron/flødesauce henover, og dys med hvidløgsristet grønkål.

 

*Hvor lang tid blomkålen skal have afhænger af bukketternes størrelse og hvordan du kan finde dem. Jeg hader slatne grønsager, så jeg synes, at de er perfekte når en gaffel nemt kan fange en buket, men uden den går i stykker eller gaflen glider ud igen.

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål

Pasta med blomkål i citron/flødesauce og hvidløgsristet grønkål