Film for nyligt

februar 18, 2018 at 07:00

Call Me by Your Name, Grand, solodate, biograftur

Jeg er en veldokumenteret seriejunkie og har set (eller har kendt skabt til) nærmest alle Netflixs serier (ok måske ikke dem alle, men virkelig mange), men når det kommer til film er det en anden historie. Jeg har svært ved at vælge, kan ikke overskue en hel film på 2 timer og ender med at give op, inden jeg er startet. Men alligevel er det lykkes mig at få set adskillige gode film for nyligt. Ganske vist blev størstedelen fortæret ombord på flyet til og fra Bali, hvor jeg havde oceaner af tid og ingen wifi.

 

To af filmene går i biografen nu, mens du helt sikkert vil kunne finde de resterende på diverse streamingtjenester. Alternativt kan jeg anbefale at flyve med Emirates indenfor nærmeste fremtid.

 

{THE GLASS CASTLE} 

The Glass Castle er en af mine absolutte yndlingsbøger, derfor ærgrede jeg mig også gevaldigt over, at jeg ikke nåede at se den, da den gik i biografen. Af samme årsag var min begejstring stor, da jeg så blandt udvalget på mit fly mod Bali. I filmen følger vi en dysfunktionelle familie – sin alkoholiske, men godt begavede far, moren, der synes, at der vigtigere at male sit maleri færdigt end at lave mad til børnene og de fire søskende, som holder sammen i tykt og tyndt. Hver gang faren kommer i problemer (og det sker tit) pakker de bilen og flytter igen. Mens moren ikke kan sige nej til sin mand og generelt ikke ser hans fejl, begynder børnene at drømme om en anderledes fremtid og planlægger deres flugt til New York. Det er en rigtig fin film om familiekærlighed, store drømme og skuffelser.

 

{THE BIG SICK} 

Bygget på en stand historie, møder den pakistanske stand-up komiker Kumail amerikanske kandidatstuderende Emily til en af sine comedy nights. De to forelsker sig, alt imens Kumails mor forsøger at finde en passende kone til ham. Som deres forhold udvikler sig, bliver Kumail bekymret for sin muslimske families reaktion. Da Emily pludselig bliver meget syg og ender i et koma, bliver Kumail på underligste vis venner med Emilys forældre og de udvikler et tæt forhold. En sjov, hjertevarm og underholdende film om kærlighed mellem forskellige kulturer.

 

{THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI} 

Det er nok en af de bedste film jeg har set længe, jeg forstår i hvert fald godt, at den er nomineret til en Oscar. Måneder efter sin datter blev voldtaget og myrdet, er politiet i den lille by Ebbing i staten Missouri stadig ikke tættere på en anholdelse, derfor tager Mildred Hayes sagen i egen hånd. Hun køber tre gamle, faldefærdige billboards og får dem malet med en kontroversiel besked til byens politichef. Det bliver startskuddet til en kamp mellem Mildred, sin familie, politiet og Ebbings øvrige beboere. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er dyster, morsom og rørende.

 

{THE CIRCLE} 

The Circle er lidt i familie med Netflix-serien ‘Black Mirror’ og har samme fremtids-dystopiske tematik. Den er interessant og tankevækkende. Med Emma Watson i hovedrollen, handler filmen om den uge kvinde, Mae Holland, som lander et fedt nyt job i den store teknologi- og social mediavirksomhed The Circle. Hurtigt bliver Mae udfordret på, hvad der forventes af hende i jobbet og hun bliver mere og mere involveret i virksomheden. Da ejeren af The Circle (Tom Hanks) opfordrer hende til at deltage i et banebrydende eksperiment, bliver Maes holdning til privatliv, etik og personlig frihed sat under stærkt pres. Snart begynder hendes deltagelse i eksperimentet at skabe konsekvenser ikke bare for hende selv, men også hendes venner, familie og verden omkring hende.

 

{MENS VI LEVER} 

Mens vi lever er nok den bedste danske film jeg har set i flere år. Jeg synes, at den var så fint sat sammen og jeg elskede filmens overraskende opbygning. Kristian har ikke været hjemme i flere år, men da Peter, der altid har været som en far for ham, bliver syg, ser han sig nødsaget til at vende hjem og se sin fortid, og dem han deler den med, i øjnene. Det er en af de film du ikke skal læse for meget om, inden du ser den. Bare se den, jeg vil næsten garantere dig, at du vil blive revet med og rørt som historien udspiller sig.

 

{CALL ME BY YOUR NAME} 

På min første solobiftur i Grand i sidste weekend faldt valget på ‘Call Me by Your Name’, baseret på intet andet end jeg mindes at have hørt godt om den og så vidste jeg, at den var baseret i Italien. Jeg var heldigvis pjattet med den. Det er en forholdsvis lille historie, men som rummer så mange følelser og var rigtig rørende. Den fik mig til at drømme om at gå direkte hjem og booke et hus i Italien til sommer for at læse masser af bøger, køle ned i poolen, cykle ud til små italienske landsbyer for at drikke espresso, invitere venner hjem til middag med masser af vino under oliventræerne, lave friskpresset juice af ferskener og have interessante diskussioner og samtaler til langt ud på natten.

 

Et sted i Norditalien i sommeren 1983 møder den 17-årige italiensk-amerikanske Elio den amerikanske phd-studerende Oliver, som skal bo hos familien og hjælpe Eilos far, som er professor, over sommeren. Indtil Olivers ankomst bruger Elio sine dage på at lytte til og transkribere klassisk musik, læse bøger og flirte med hans ven Marzia, men er rastløs. Call Me by Your Name er en stærk og virkelig fin kærlighedshistorie om den første forelskelse.