Min allerbedste grønne smoothie

januar 13, 2018 at 11:58

Grøn smoothie med banan, æble, spinat, grønkål, citron og ingefær

Grøn smoothie med banan, æble, spinat, grønkål, citron og ingefær

Grøn smoothie med banan, æble, spinat, grønkål, citron og ingefær

Jeg er netop kommet hjem fra en omgang Stram Op, ugens femte omgang træning, men desværre kun det første styrketræningshold på grund af min dumme nakke. Den virker heldigvis bedre og jeg har endnu en tid hos en osteopat på torsdag i næste uge, så jeg forhåbentlig er klar til en uge med surf. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er ved at være en smule presset. Jeg må bare minde mig selv om, at det jo også bare er en ferie, og hvis jeg ikke kan surfe, så kan jeg helt sikkert lave tusind andre ting på Bali. Og jeg skal nok komme til at surfe.

 

Men nu skulle det slet ikke handle om det, men om denne her grønne skønhed, som jeg lige har lavet en af. Det er nemlig min alleryndlings grønne smoothie, som jeg har lavet et utal af gange, men aldrig fået delt her. Jeg tænkte, at i bedste Bali-bootcamp-stil og januarforsæt, så var der måske andre end mig der ville have glæde af et skud vitaminer.

 

For bare et par år siden vrængede jeg voldsomt på næsen og skabte mig, da yndlings-australieren insisterede på, at jeg skulle smage hendes på The Butcher’s Daughter i New York. Føj, den kunne jeg ikke lide. Klip til min tur i foråret, hvor jeg bestilte en (frivilligt til solo-frokost) og elskede den. Smagsløg og præferencer ændrer sig altså med tiden. Hvis du ikke er så meget til grønne juice eller smoothies, så kan du undlade grønkålen til at starte med og evt. søde den lidt mere med banan eller æble.

 

Opskriften her tager jeg på gefühle, men det kan altså næsten ikke gå galt. Bare op med det hele i blenderen (min er fra Magimix) og blend til den er fin og ensartet. Jeg drikker min smoothie i et sødt lyserødt palme-glas med sugerør fra Flying Tiger.

 

{GRØN SMOOTHIE}

1 stort glas

 

1/2 banan, frossen i skiver

1/2 lille æble, mindre stykker

ca. 30 g spinat, frisk

ca. 30 g grønkål

1/8 citron, uden skal

En tommel ingefær, uden skal

2 dl vand

 

  • Kom frossen bananskiver i en blender.
  • Tilføj æble, spinat og grønkål.
  • Skær citronskallen af ca. en kvart citron og kom den op i blenderen.
  • Fjern skralden af ingefær og tilsæt resten.
  • Tilsæt 2 dl koldt vand.
  • Blend til den er glat og grøn.
  • Smag til med mere citron eller ingefær.
  • Tilføj mere vand for en tyndere konsistens.

Grøn smoothie med banan, æble, spinat, grønkål, citron og ingefær