Hjemmelavet Daim

december 21, 2017 at 07:00

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Foruden snickers, er daim nok min alleryndlings-chokoladebar. Jeg fisker altid daimene ud af den der pose med blandede chokolader i, du ved nok, den der bedstemødre køber og sætter på bordet i en skål efter desserten. Min farmor serverer den altid til jul.

 

Knasende karamel og et tyndt lag chokolade, what’s not to like? Af samme årsag besluttede den mindste og jeg også for, at vi da måtte tilføje hjemmelavet daim til konfektskålen til jul. Vi lavede dem faktisk også sidste år og der forsvandt de hurtigt, selv efter and, sovs, kartofler og risalamande, så besluttede os for at lave dem igen i år. Nu er spørgsmålet bare om der er nogle tilbage, når vi når juleaften…

 

{HJEMMELAVET DAIM}

ca. 30 stk.

 

100 g smør

250 g rør sukker

50 g lys sirup

1 tsk salt

75 g mandler, grov mandelmel

ca. 300 g chokolade (f.eks. Toms mørk mælk 47%)*

 

  • Varm smør, sukker, sirup og salt i en gryde, og rør massen sammen.
  • Kog massen til den er gyldenbrun og karamelagtig. Det tager ca. 10 min. ved middelvarme. Rør godt undervejs og pas på det ikke brænder på.
  • Blend mandlerne til en grov mandelmel. Tilsæt til karamelmassen og rør godt sammen.
  • Lad massen simre yderligere et par minutter.
  • Hæld hurtigt karamellen på et stykke bagepapir og lad det størkne. Formen betyder ikke så meget.
  • Mens karamellen køler af, temperes chokoladen.
  • Skær eller knæk karamellen i ca. 30 stykker.
  • Brug en teske til at beklæde stykkerne med chokolade på begge sider og kanter.
  • Lad karamelstykkerne dryppe af og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.

 

*Jeg er ikke til helt lys chokolade og har nu eksperimenteret med hjemmelavet Daim med forskellige kakaoprocenter, og jeg synes umiddelbart, at en god mellemchokolade, som Toms mørk mælk, på omkring 50% er helt perfekt.

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade

Hjemmelavet daim, konfekt, julegodter, jul, karamel, chokolade