Enkel, naturlig adventskrans

december 1, 2017 at 13:56

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler og glimmer

Så blev det vist på høje tid til at vise årets adventskrans. I år gik jeg efter en enkel, naturlig krans med hvide lys med forskellige teksturer og højder, sukkulenter og en lille lyskæde. Nåååh ja, og lidt kogler og glimmer. Jeg er blevet svært tilfreds med denne her.

 

Jeg endte med at bruge en lille formue på lys i Notre Dame, da jeg lige skulle have et par ting til jul. Jeg var bare forelsket i idéen om at bruge lys i forskellige højder og med et diskret mønster, men de skulle være hvide, så da jeg fandt disse fire fra Broste var jeg nødt til at tage dem med hjem til min adventskrans. De var godt nok dyre, men til gengæld er de lavet af ren stearin, som skulle være en del bedre for både miljø og indeklima.

 

Da jeg var i Føtex efter sukkulenter, som jeg så kom hjem uden (!), så jeg nogle lys, der ligner de store med mønstrene til forveksling, til en brøkdel af prisen. Det var også i Føtex’ juleafdeling jeg fandt det sorte fad til 30 kr., så jeg kunne næsten forsvare endnu et julefad. Næsten. jeg kan virkelig ikke styre mig selv, når det kommer til mine juledekorationsindkøb. Jeg skal altid liiige have en eller anden mere eller mindre unødvendig ting. Således kom der også endnu en lyskæde med hjem, denne dog formet som bittesmå blomster, som jeg vidste ville være ekstra fin i dette års adventskrans.

 

Som altid har jeg lavet en lille trin-for-trin-guide nedenfor, hvis du vil lave din egen grønne adventskrans. Du kan sagtens nå det til på søndag.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

 

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Det du skal bruge:

Et fad (Mit er købt i Føtex)

4 hvide lys (Mine er fra Broste, en billigere variant findes i Føtex)

Dekorationsler

Mos (Mit er købt i Føtex)

4-5 sukkulenter (Mine er købt i min lokale blomsterhandler)

10-15 forskellige kogler

5-10 stjerner (eller lignede glimmerpynt)

Sølvglimmer

Lyskæde med batteri (Min er købt i Føtex) + 2 AA-batterier

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Start med at fastgøre alle fire lys med fire gode klumper dekorationsler. Sørg for lysene sidder godt fast.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmerAdventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Begynd at dække bunden med stykker af mos. Placer sukkulenterne, hvor du synes, undervejs. Fortsæt til bunden er helt dækket til. Sikre dig, at der ikke er nogle tomme plamager og man ikke kan se leret omkring lysene.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Placer kogler og stjerner rundt omkring på moset. Lim dem eventuelt fast med en limspistol, så de bliver godt siddende, hvis du skal kunne flytte rundt på din adventskrans.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Drys med løs sølvglimmer over hele bunden. Bare giv den gas, der skal lidt til for, at man rigtig kan se det. Særligt sukkulenterne kan godt tage et ordenligt skud glimmer.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Vinkel lyskæden rundt om lysene. Lad den gerne stikke lidt op nogle steder, det giver en fint liv til dekorationen, den skal ikke ligge fladt på bunden.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Så har du en enkelt, naturlig adventskrans, klar til første søndag i advent. Brug gerne en planteforstøver i løbet af december for at holde mosen og sukkulenterne friske.

Adventskrans med hvide lys, mos, sukkulenter, haveløg, knogler, lyskæde og glimmer

Det færdige resultat❤️