Solo-turen går til….

november 16, 2017 at 10:48

Den var svært. Virkelig svær faktisk. Jeg var mest forelsket i Sri Lanka, fordi øen bare virker mindre turistet og uspoleret. Et sted du bør besøg inden alle andre får øjnene op for det. Rigt dyreliv, vilde elefanter, smukke bountystrande og masser af kulturarv. Men, og det er et stort men, det virker heller ikke som om Sri Lanka er det mest oplagte sted som kvindelig solo-rejsende. Selvom alle steder jeg læste, skrev kvinder, der havde rejst rundt på egen hånd, at det var helt fint, hvis bare du tænkte på x, z og y. Lad være med at gå rundt i shorts og stropbluse, tag en vielsesring på, så du kan sige, at du er gift, tag hellere offentlig transport end taxaer alene, men forbered dig på mange mennesker, så sæt dig tæt på chaufføren eller en lokal, kvindelig medpassager, så du undgår at blive ufrivilligt taget på. Det er sikkert helt fint at bevæge sig rundt på egen hånd med de forholdsregler, men de gjorde bare, at jeg på forhånd vidste, at det ville gøre mig utryg.

 

I forvejen er det første gang i 7 år, at jeg skal rejse alene til et sted, hvor jeg ikke kender nogen, og det i sig selv er stort nok. Jeg har ikke brug for at være bekymret før eller under min rejse for min sikkerhed. Der er helt sikker masser af andre ting jeg kan bekymre mig om i stedet, man er vel en overtænkende type.

 

Så valget faldt på Bali! En uges surfcamp og en håndfuld dage efter og et par før. Jeg er stolt af mig selv. Sgu. Jeg har drømt om et eksotisk vintereventyr i årevis og nu gør jeg det. Det var også lidt det, der gik op for mig, da jeg skrev det her indlæg sent i forgårs. Jeg er selv ansvarlig for at opfylde mine egne drømme, jeg skal gøre mig selv glad først, og jeg synes godt nok, at jeg er ved at være god til det. Jeg havde ikke drømt om at tage på sådan en tur alene for 3 år siden. Jeg skal nok få kolde (rejse)fødder, men jeg kender også mig selv, jeg kommer ikke til at fortryde min beslutning. Og hvem ved måske bliver jeg så glad for solorejse-konceptet, at jeg har mod på Sri Lanka næste gang. Ellers finder jeg en sød veninde at tage med!

 

Bali – vi ses om to måneder!