Hjemvendt med post-ferie-blues

november 5, 2017 at 13:21

Marokko, Tamghart, Realisation Par kjole, dress, kaktus

Hjemme! Eller næsten i hvert fald. Vi blev hentet af min far sent i går aftes og kørt til provinsen, hvor den ældste bor og hvor jeg alligevel skulle hente Frank, og derfor besluttede at tage med til Slottet, og nu kan jeg ligeså godt blive til vasketøjet er klaret.

 

Jeg har så mange ord, indtryk og følelser at få formuleret om min tur til Marokko, at jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Det var en virkelig, virkelig god tur. Jeg har oplevet så meget på så relativt kort tid, at jeg slet ikke har nået at få processeret alle indtrykkene og begivenhederne. Marokko var en på mange måder vild oplevelse, det var min allerførste gang i Afrika. Det skulle eftersigende være et godt ‘introduktionsland’ til det afrikanske kontinent og uden at have noget sammenligningsgrundlag at vurdere det udfra, så tror jeg egentlig, at den er god nok. Jeg blev i hvert fald ikke skræmt væk, tværtimod.

 

Marokko er smuk, støvet, ufærdig og fyldt med en skøn varme, ikke bare fra solen, som skinner 330 dage om året, men i lige så høj grad fra folket. Jeg faldt hurtigt og hårdt for landet, og jeg skal helt sikkert tilbage. Gerne snarest!

 

Turen hjem var laaaang. Mest fordi vi var i Marrakech og derfor først skulle med en bus i 3,5 time tilbage til Agadir og derefter ud til lufthavnen og så flyve 4,5 time hjem til København. Plus ekstra tid i alle ender. Ingen af os havde behov for at gentage min traumatiske hjemrejse fra Beograd, så vi efterlod god tid i alle ender, og var derfor på farten fra kl. 10 lokal tid til kl. 1 om natten dansk tid (der er en times tidsforskel). Så i dag er jeg en smule flad og lider af de klassiske post-ferie-blues. Strategien for i dag er derfor at være ekstra god ved mig selv, tage det helt roligt, måske en lille lur senere og forsøge at mentalt holde fast i følelsen af at være gennemvarm indeni og udenpå af sol og søde menneskers selskab.

 

I frygt for at ævle løs side op og side ned, så vil jeg forsøge at samle min tanker om turen lidt – og så håber jeg på at få kreeret en lille guide også. Jeg har i hvert fald masser af billeder, som jeg glæder mig til at få redigeret og delt med jer. Det er et sindssygt fotogent land.