Årets kalenderlysdekoration a la vinterlandskab

november 28, 2017 at 17:24

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

I år ville jeg gerne prøve at lave noget lidt andet end jeg plejer med min kalenderlysdekoration. De sidste år har det endt med en variation over samme mosbund/naturtema, men i år skulle der altså ske noget andet.

 

Jeg havde en idé som et lille vinterlandskab og har længe pønset på, hvordan jeg skulle skabe sådan et uden at det blev for ‘nisselandskabsagtigt’ eller for barnligt. I sommer så jeg så den lille bambi-porcelænsfigur i vinduet i min lokale genbrugsbutik, den kom fluks med hjem. Med bambien på plads manglede jeg bare alt andet. Det viste sig så, at efter jeg kom hjem med fire små porcelænsjuletræer fra Søstrene Grene, at jeg havde købt tre sidste år, så pludselig havde jeg rigeligt til årets kalenderlysdekoration.

 

En tur i Notre Dame i sidste uge medbragte et fint, enkelt kalenderlys og et juletræslys, begge fra Broste. En plan begyndte at forme sig. Mit lille kanalhus, som jeg købte med hjem fra Amsterdam, var pludselig oplagt til lille hus i skoven og vupti havde jeg alt jeg skulle bruge.

 

Det ligner slet ikke nogle af de dekorationer jeg har lavet tidligere, men jeg er blevet ret så tilfreds med den. Jeg synes, at den er hyggelig og enkelt i sin udtryk med kun hvid og grønlige nuancer, som også er farvettemaet i årets adventskrans. Den må I vente med at se til i morgen, for nu får I en lille DIY kalenderlysdekoration a la vinterlandskab.

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Det du skal bruge:

Et fad med en lille kant

Et kalenderlys (Mit er fra Broste)

Dekorationsler

Evt. et stykke træ

6-7 stk porcelænsjuletræer i forskellige størrelser (Mine er fra Søstrene Grene)

1 juletræslys (Mit er fra Broste)

En lille bambifigur (evt. en nisse el. et andet dyr)

Kunstig sne

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Placer dit kalenderlys på fadet i en god klump ler.

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Placer evt. et stykke træ, som skal fungere som en lille bakke eller forhøjning til huset og dæk herefter resten af fadet med kunstigt sne.

 

Hvis du ikke lige har et passende stykke træ, kan du lave en forhøjning/bakke med ler og dække den med sne. Jeg ville bare gerne undgå dekorationen blev flad og endimensionel. Samtidig synes jeg, at mit kanalhus bliver frygeligt varmt, så jeg syntes ikke, at det virkede som en god idé at lade det stå direkte på den kunstige sne.

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi

Sæt huset på ‘træbakken’ og placer porcelænsjuletræer i forskellige størrelser og juletræet af stearin rundt omkring på fadet. Placer de største træer bagerst og blandt de øvrige lidt foran, så det ikke bliver for opstillet. Sæt din bambi, nisse eller andet dyr tæt på kanten, så man kan se den/det.

 

Du kan også vælge at sikre alle dine elementer med ler, men jeg har ingen intentioner som at rykke rundt på min dekoration og jeg gad ikke have ler på alle mine juletræer, så det gjorde jeg ikke. Men hvis du vil børnesikre dekorationen og/eller have mulighed for at flytte på den, så er det en god idé.

 

Tip: Føtex har nogle forskellige små dyr, f.eks. egern, i deres juleafdelingen eller har Søstrene Grene også forskellige bambier.

Kalenderlysdekoration, DIY, kalenderlys, Broste, porcelænsjuletræer, kunsigt sne, kanalhus, bambi