Boblende rabarberlemonade

august 11, 2017 at 08:27

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

For mig er danskvand lidt en luksusdrik. Måske er det fordi jeg kan blive nærig over at skulle give så meget for en flaske med (basalt set) vand, som tilmed altid når at blive flad, inden jeg bliver færdig med den, og så jeg hader at slæbe den store 1,5 liters flaske hjem, det gør i hvert fald, at det ikke er noget jeg drikker i hverdagen.

 

Jeg har længe luret på, om jeg ikke skulle have mig en af de der smarte sodastreamers og nu skulle det så være. Nu er der bobler hver dag! Det glæder både min pengepung og mit miljøkorrektehjerte, som bliver trist over alle de plastikflasker.

 

For at fejre tilføjelsen i køkkenfamilien lavede jeg denne her læksende rabarberlemonade med danskvand, som tager de der hverdagsbobler til nye højder. Den kan selvfølgelig laves med eller uden en sodastreamer, men for din pung, slæbearm og miljøet, så tag lige at invester i en.

 

Det er simte smart og der findes flere pæne varianter nu, som du godt gider have stående på dit køkkenbord. Min er fra Aqvia, og den kan du finde lige her.

 

For at fejre at vejret endelig minder om sommer, besluttede jeg mig for at kreere en lille sommerdrik – en boblende rabarberlemonade. Sød, frisk og lækker, modsat det danske sommervejr.

 

{BOBLENDE RABARBERLEMONADE}

ca. 5-6 store glas

 

Rabarbersirup:

8 rabarberstilke

180 g rørsukker

500 ml vand

2 øko citroner, skallen heraf

ca. 10 citronmeliseblade eller mynte

 

Danskvand (jeg brugte knap en liter)

Isterninger

Øko citron i skiver

Citronmelise eller mynte

Evt. sugerør

 

 

  • Bring rabarber, vand, sukker, citronskal og citronmelise i kog i en stor gryde ved mellemvarme.
  • Skru ned for varmen og lad det småkoge, rør jævnligt i ca. 25 minutter.
  • Når rabarberne er opløst og siruppen tyknet, sluk for varmen og lad blanding trække en times tid.
  • Si blandingen, og put siruppen i et tætsluttende glas. Det kan holde ca. 5 uger i køleskabet.
  • Fyld en kande godt med isterninger, citronskiver og citronmelise.
  • Tilsæt din rabarbersirup og top op med danskvand.
  • Rør rundt og servér med det samme.

 

Pssst – jeg har også planer om at bruge lidt af min rabarbersirup kan til en rabarbermojito eller to!

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand

Rabarberlemonade med danskvand