Nytårsforsættet om nye træningsformer

juli 1, 2017 at 13:39

Træningssko, Nike, sneakers

Kan I mon huske, at et af punkterne på min nytårsforsætsliste var at prøve et nyt hold en gang om måneden? Jeg var lidt nervøs for det punkt, jeg tænkte, at der var stor risiko for, at det var lidt for klassisk nytårsforsæt og at det ville ende med, at jeg havde prøvet et nyt hold og desuden ikke rigtig været i fitten siden.

 

Men det er faktisk gået rigtig godt. Overraskende godt faktisk! Jeg har allerede længe inden vi ramte juli prøvet (eller genprøvet efter flere års pause) syv forskellige nye hold: LatinMix, DanceMix, Funk, Pilates, (ufrivilligt) Heat Wave Yoga, Stram Op og Puls og Styrke. Derudover har jeg været til to særlige events med Girly Hip-Hop og deltaget i et par Beach Bootcamp-timer. At sige, at jeg er stolt af mig selv er en voldsom underdrivelse. Jeg synes, at jeg er mega sej. There I said it Jantelov, ha!

 

Sagen er den, at jeg synes egentlig, at det er voldsomt grænseoverskridende at tage til et hold jeg aldrig har prøvet før, hvor jeg ikke ved, hvad der kommer til at ske og med en instruktør jeg ikke kender. Derudover er jeg ikke verdens bedst koordinerede menneske, jeg er nok det jeg vil betegne som motorisk udfordret, så bare tanken om en koreograferet opvarmningssekvens kan få mig til at undlade at prøve et hold, fordi jeg er bange for at lidt et komplet fjols. Eller måske rettere var bange for. Jeg er ikke blevet frygtelig meget mere koordineret og øvelser med både arme og ben og en stepbænk får min hjerne på overarbejde. Sådan for real! Men jeg ser fremskridt. Jeg bliver langsomt bedre og jeg er blevet bedre til at tage til et hold uden at overtænke alt fra en svær opvarmning til øvelser jeg ikke forstår/kan og bare tage afsted. Prøve det. Se hvad der sker.

 

Og netop derfor er jeg så stolt af, at jeg har prøvet en masse nye hold, og ikke nok med det, så er jeg også kommet igen og igen. Også selvom første gang ikke var køn. Eller anden, eller tredje. Jeg har fundet en glæde ved varieret træning, som overskygger (det meste af) min frygt for at ligne en idiot. Se bare LatinMix, der er næppe noget latina i mit blod, men det gør mig glad, og jeg er også blevet bedre til de forskellige koreografier. Ser det bare den mindste smule lækkert og sexet ud, når jeg gør det? Nej, det gør det ikke. Overhovedet faktisk. Men jeg gør mit bedste, griner og får trænet min krop, og så går det hele nok.

 

Et halvt år inde i 2017 og jeg har radikalt ændret min holdning og følelser omkring ikke bare holdtræning, men også træning generelt. Jeg elsker virkelig at træne (der må gerne rulles øjne, jeg har været præcis samme sted som dig og tænkt ‘Stop dig selv!’). Nu skal den dumme skinnebensbetændelse bare snart gå væk, så jeg igen kan træne på det niveau og intensitet, som jeg gerne vil.