Søndag på sofaen: Petra elsker sig selv & Gift ved første blik USA

april 30, 2017 at 11:17

Petra elsker sig selv, DRTV

Nu skinner solen smukt i dag, så det virker en smule småblasfemisk at trykke udgiv til et indlæg om, hvad du skal se i fjernsynet, men det kan være at du har lidt tømmermænd eller bare er træt og trænger til lidt sofatid.

Hvorom alting er, indeholder denne omgang ‘Søndag på sofaen’ to programserier jeg synes er værd at se. Begge kører nu hver tirsdag på DR3, jeg ser dem dog på DR-TV, når det passer mig. Jeg er ikke så god til det der flow tv. Streaming for the win, haha! Begge programmer er altså ikke færdige endnu, så når du er up to speed må du vente til næste tirsdag til næste afsnit.

 

Petra elsker sig selv

Som mange andre, nok særligt piger, har jeg heller ikke altid været så venlig overfor mit eget spejlbillede og haft travlt med at fokusere på alt det jeg gerne ville have anderledes. Nok derfor vækkede reklamen for DRs programserie ‘Petra elsker sig selv’ min interesse. Nuvel synes jeg på ingen måder om programmets titel, men ser man bort fra den, synes jeg faktisk, at programmet er rigtig fint – og et vigtigt budskab.

 

Petra Nagel (som jeg aldrig havde hørt om inden) er tv-vært på DR3 og er omdrejningspunktet for programmet. Eller nærmere hendes forhold til sin krop er. Petra er ikke glad for sin krop, faktisk bruger hun tilsynelandende uforholdsmæssig meget tid på at hade den.

 

I programmets afsnit forsøger hun forskellige tiltag for at ændre sin krop og selvbillede – med forskellig succesgrader. Hun prøver at træne 21 dage i streg, at gå på slankekur, fedtfrysning, tale med en psykolog og i det hele taget finde frem til, hvordan hun kan slutte fred med sin krop.

 

Det jeg bedst kan lide ved programmet er den pointe hun hele tiden lader til at komme frem til; måske er det ikke kroppen der skal ændres, måske bliver hun ikke lykkeligere af at være tyndere, veje under 70 kg eller hvis hun ikke havde den delle under brystet. Måske det er noget helt andet der skal til.

 

Petra elsker sig selv er, omend en smule letbenet til tider, rigtig fin underholdning, men også et super relevant budskab; du bliver nok ikke automatisk et gladere menneske bare fordi du taber dig.

 

Se den hvis du kan lide: Sundhedsprogrammer som ‘Lægen flytter ind’

Hvor du kan se den: DR3 tirsdag kl. 21.30 eller stream den på DR-TV

Antal sæsoner: 1 sæson, 8 afsnit (ca. 30 min. per afsnit)

Gift ved første blik USA

Gift ved første blik – USA

Jeg har slugt de tre sidste sæsoner af Gift ved første blik råt. Jeg elsker det program, som i jeg synes virkelig, at det er god underholdning. Og så indser jeg altid noget omkring mig selv, mens jeg ser otte singler arbejde (eller manglen på samme) på et nyt forhold og ægteskab. Jeg har set det mens jeg har i et parforhold og som single, og jeg elsker det hver gang.

 

Derfor måtte jeg naturligvis se med når DR viser en nyeste amerikanske sæson: Gift ved første blik – USA. Præmissen er den samme, som i den danske variant, to fremmede bliver matchet og gift uden at kende så meget som den andens navn og så har de 6 uger til at finde ud af om de vil forblive gift eller om de vil skilles.

 

Dog er der allerede nu ved 2. afsnit store forskelle mellem det danske og amerikanske program. I Gift ved første blik – USA møder vi masser af singler inden de bliver udvalgt og er med til deres interviews og forskellige tests. Der er meget mere baggrundsmateriale og begrundelser for eksperternes sammensætninger af par, men det går altså også noget langsommere end i den danske. Det er meget amerikansk opsat med et langt større fokus på følelser og drama, og nogle gange er der lige rigeligt med gentagelser til min smag. Men altså det lægger stadig op til at blive en interessant sæson og jeg kommer uden tvivl til at kigge med over de næste mange uger for at se, hvordan det går parrene.

 

Personligt er jeg lidt forelsket i David, han virker bare gennemgod og sød. Neil virker også som en ret sjov fyr med masser af personlighed. Af pigerne er jeg mest begejstret for Samantha, hun virker også så sød.

 

Se den hvis du kunne lide: Gift ved første blik (Danmark)

Hvor du kan se den: DR3 tirsdag kl. 20.50 eller stream den på DR-TV (OBS: Afsnittene udløber løbende, så se dem, mens du kan!)

Antal sæsoner: Du kan kun se sæson 3 nu (15 afsnit á mellem 40 min. og 1 time 20 min.)