En omgang ufrivillig hot yoga

april 19, 2017 at 17:37

Hot yoga

Jeg er ikke den bedste til varme. Jeg er blevet lidt bedre med årene, men jeg bryder mig egentlig ikke om temperaturer over 25 og jeg kan bestemt ikke lide at svede. Det her er ret vigtig info, når jeg nu skal fortælle dig, hvad der skete for mig i går.

 

Som jeg skrev var jeg noget post-påsketræt i går, men jeg havde været på forkanten, fordi det syntes uundgåeligt, at jeg ville være småtræt og ugidelig første dag efter en mini-ferie, så jeg havde meldt mig til yoga samme aften. Jeg kom hjem fra job, gik en tur i eftermiddagssolen med Frank og gik hjem om skiftede til træningstøj. Jeg havde lavet en aftale med mig selv om at hvis energien var det til ville det være oplagt lige at tage 30 min. cardio inden yoga, og efter en chiafrøbolle på sofaen, var humøret højt og jeg gik afsted tidsnok til også at nå en halv times opvarmning på crosstraineren.

 

Jeg havde gode ben og god energi, så jeg gav det ok gas, og var blevet godt varm i hele kroppen og småsvedig, da jeg går op for at finde en plads i lokalet. Allerede inden jeg er trådt ind i lokalet fornemmer jeg en mur af varme. Ikke bare den der, der har lige været en andet hold af svedige mennesker i rummet, men varme varme. Mine tanker flyver tilbage til omklædningsrummet 45 min. forinden, hvor jeg havde overværet to veninders tilfældige møde; den ene havde lige løbet langt og hurtigt, mens den anden var kommet ud af badet efter en omgang Heat Wave Yoga, som det hedder i Fitness World-regi, altså yoga i et utroligt varmt lokale.

 

Jeg finder en plads og sætter mig lidt forvirret på min måtte, mens jeg registrerer, at en svedperle løber ned ad mig. Jeg stiller helt stille og sveden løber, alle tiders. Den mandlige instruktør kommer ind, en vikar, og han spørger noget forvirret, hvorfor der er så varmt. En pige svarer, at de havde glemt at slukke efter Heat Wave indtil et kvarter forinden, men at der er slukket nu og udluftningen er sat til. Det kunne man på ingen måde fornemme, vil jeg hertil skynde mig at indskyde. Instruktøren tager det pænt og siger bare, at han håber, at alle har vand med.

 

Herefter følger den ultimativt svedigste yogatime jeg nogensinde har oplevet. Jeg har aldrig svedt så meget – i hele mit liv. Nogensinde. Det er en flowtime med masser af dynamiske stillinger, og avancerede tilvalg. Jeg koger. Jeg er nødt til at tage min træningsjakke, som jeg normalt har på til starten af en yogatime, fordi det kan være lidt køligt inden jeg er varm, og tørre mit ansigt, bryst og arme. Flere gange glider jeg på måtten i en kombination af svedige hænder og fødder og sveden, der drypper fra min pande. Jeg kommer flere gange til at tænke på tidligere spinningstimer med fremmede mænd, som generede en fysisk pøl af sved på gulvet under cyklen, og min dengang undren over, hvordan et menneske kan svede så forstyrrende meget. Det kan min krop så åbenbart også.

 

Efter timen står næste yogahold klart, og da døren går op kan man se på deres ansigtsudtryk, at de også straks kan fornemme varmen fra rummet. En kvinde spørger om hun må overtage min måtte, jeg kigger på hende og siger, at den altså er så våd og klam, at det vil jeg næsten ikke byde hende. Min sidemakker fra timen og jeg kigger på hinanden og griner. Vi er begge fuldstændig rødmosede og gennemsvedige. Ude i omklædningsrummet mærker jeg kulden tage over i min krop, mine tights er helt våde, min top er helt våd, min træningsbh er helt våd og mit hår er gennemblødt. Jeg fryser pludselig helt vildt. Jeg skynder mig at tage min træningstop af og tage min kun til sammenligning lidt våde træningsjakke på i stedet og skynder mig hjem i et tiltrængt bad.

 

Skal jeg prøve hot yoga igen? Øhm. Det ved jeg ikke helt om jeg har det store behov for. Til gengæld vil jeg hoppe over i fitten til en omgang LatinMix, det er altså ikke nært så svedigt!