Sprød fuldkornspizza med græskar, svampe og rosmarin

november 25, 2016 at 13:13

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Jeg lovede jer en lækker opskrift til weekenden – og her kommer den. Den er efterhånden en klassiker i mit køkken, dog oftest med kartoffel, men eftersom der stadig ligger smukke orange hokkaidogræskar i butikkerne og frister, så har jeg de sidste gange lavet min pizza med græskar.

 

Bundene er helt tynde og sprøde og kombinationen af græskar, mascarpone og frisk rosmarin er måske noget af det bedste jeg skal smagt. Helt seriøst, gør dig selv en tjeneste og bag dem i weekenden.

 

Jeg bager altid fire og fryser lidt ned til trætte aftener, hvor energien ikke er til det store i køkkenet eller hvis jeg føler mig i humør til noget syndigt, så er det altså genialt med lækre (og næsten sunde) forsyninger i fryseren.

 

{FULDKORNSPIZZA MED GRÆSKAR, SVAMPE & ROSMARIN}

4 stk.

 

50 g gær

1/2 liter vand, lunknet

3 spsk olivenolie

2 tsk groft salt

3 spsk chiafrø

250 g fuldkornsspeltmel

150 g fintmalet rugmel

300 g fuldkorns ølandshvedemel (du kan også bruge alm. hvedemel)

 

Tomatsauce:

1 dåse hakkede tomater

1 spsk timian

1 spsk oregano

1 spsk baskilium

1 tsk salt

Peber efter smag

Evt. lidt chiliflager

 

Fyld:

1/2 hokkaidogræskar, tynde skiver (ca. 1/2 cm)

200 g brune champion, skiver

1 squash, skiver

1 bøtte mascarpone (250 g)

Frisk rosmarin (ca. 2 kviste)

 

  • Rør gær og lunken vand sammen i en skål.
  • Tilsæt olie, salt, chiafrø og mel. Hold lidt mel tilbage.
  • Rør dejen godt sammen på en rørmaskine.
  • Dæk dejen med et viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 4 portioner.
  • Kom godt med olie på bordet, rul første portion lidt ud og overfør den til et stykke bagepapir.
  • Rul pizzabunden rund og helt tynd på bagepapiret. Overfør til en bageplade.
  • Gentag med de tre næste portioner dej.
  • Forbag pizzabundene midt i ovnen i ca. 10 min. på 200 grader.
  • Forbered tomatsauce; blend hakkede tomater med basilikum, oregano og timian.
  • Skær skralden af græskaret og skær det i tynde skiver, ca. 1/2 cm, snit champion og squash.
  • Kom et tyndt lag tomatsauce på bundene og fyld som du synes.
  • Fordel gode teskefulde mascarpone på pizzaerne og drys med frisk rosmarin.
  • Bag pizzaerne ca. 15-20 min. i ovnen til de er sprøde og gyldne, og mascarponen har fået lidt farve i kanterne.

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin

Grov pizza med græskar, svampe, sqiuash, mascarone og frisk rosmarin