Pandekagevejr

august 3, 2016 at 15:11

Pandekage

Pandekager

Pandekage

Okay, det er ikke just strand- og badevejr, men til gengæld er det her lidt ustadige, småkedelige vejr perfekt pandekagevejr. Som sagt så gjort. Forleden gik den mindste og jeg i køkkenet og lavede en fin lille stak pandekager og red regnbygen ud på allerhyggeligste vis.

 

Jeg har købt en flaske økologisk jordbær- og hyldeblomstsirup på et madmarked i Sorø i foråret og den smager helt seriøst som sommer på en flaske. Når man hælder lidt af den sommereliksir over en lun pandekage med vaniljeis, ja, så begynder fuglene at synge og solen kommer frem igen. Næsten da, men hold nu op, hvor det smager godt!

 

{PANDEKAGER}

ca. 15 stk.

 

65 g rørsukker
100 g hvedemel

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk kardemomme

Et nip salt
3 æg
65 g smør
¼ l mælk

 

Forslag til fyld:

Vaniljeis

Jordbær- og hyldeblomstsirup

Banan i skiver

Hakket mørk chokolade

Chunchy peanut butter

 

  • Kom rørsukker, hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og salt i en skål.
  • Tilsæt 3 æg og pisk til dejen er glat og der ikke er nogen klumper.
  • Varm en pande og smelt smørret på den.
  • Hæld forsigtigt det smeltede smør ned til resten af ingredienserne.
  • Pisk mælken til sidst og dejen er klar.
  • Kom ca. en suppeskefuld dejen på den varme pande og vend når pandekagen er flot og gylden.
  • Den første bliver næsten aldrig god, så den er til smagprøver, mens du laver resten ;)
  • Gentag til der ikke er mere dej.
  • Server med det samme med is, chokolade, peanut butter, frugt eller hvad du nu har lyst til!

Pandekager, peanut butter, chokolade, vaniljeis

Pandekage

Pandekage

Pandekager, peanut butter, chokolade, vaniljeis

Pandekage