Vegetarret med søde kartofler, kikærter og spinat

oktober 30, 2015 at 07:59

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Jeg er ikke vegetar, men jeg spiser omvendt heller ikke særlig meget kød. Jeg lider en lille smule af kødlede, jeg kan godt få et stykke kød i munden og synes, at det smager mega ulækkert, oftest i takeaway-mad. Det er lidt underligt.

 

Heldigvis elsker jeg grønsager og jeg kan næsten ikke komme nok i min mad, så da jeg for nogle uger tilbage faldt over en lækker vegetarret måtte jeg naturligvis prøve at genskabe min egen variant. Resultatet blev en smagsfyldt, fyldig ret med masser af gods. Jeg vil vove at påstå, at selv sultne fyre vil være tilfredse og mætte, selvom der ikke er noget kød.

 

Kikærter, aubergine og søde kartofler tilfører retten forskellige teksturer og giver dig noget at tygge i samtidig med, at den cremede kokosmælk sammen med hakkede tomater giver retten en skøn balance. Jeg gav den utilsigtet mega meget gas med krydderierne, og det skal jeg love for, at det blev stærkt. Jeg blev snydt af min nyindkøbte allehånde, der var en del stærkere end jeg huskede eller havde forventet. Efterfølgende har jeg læst mig frem til, at allehånde også bliver kaldt jamaicapeber, og surprise surprise rent faktisk er en pebersort, selvom den også indeholder toner af kanel, muskat og nelikker. Jeg har justeret mængden til opskriften, bare rolig.

 

Vegetarret med søde kartofler, kikærter og spinat:

6 personer

 

2 dåser hakkede tomater

2 dåser kokosmælk

2 store søde kartofler

2 auberginer

1 stort løg

200 g spinat, frisk eller fra frost

1 dåse kikærter (drænet vægt 240 g)

4 spsk tomatpure (svarer til en lille dåse)

4 spsk æblecidereddike

2 tsk spidskommen

2 tsk stødt ingefær

2 tsk allehånde

2 tsk cayennepeber

1 spsk brun farin

4 fed hvidløg

 

Frisk koriander

Perlespelt

 

  • Skræld og skær de søde kartofler i mindre stykker. Kom dem i en gryde med lidt vand i. Lad dem dampe i ca. 5 min.
  • Skær auberginerne i mundrette bider.
  • Mens kartoflerne damper, kom tomatpure, æbleeddike, hvidløg, krydderier og salt med lidt olivenolie i en gryde og lad det simre lidt.
  • Tilføj kokosmælk, hakket tomat, aubergine og de søde kartofler.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • Lad retten simre i ca. 40 min. Tilføj herefter kikærter og spinat og lad retten simre i endnu 10-15 min.
  • Imens koger du perlespelt eller ris som anvist på posen.
  • Server med lidt frisk koriander og en klat creme fraiche.

 

English: A few weeks back I made this amazing vegetarian stew with sweet potatoes, eggplant, spinach and chickpeas. I was inspired from this recipe

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat