Hjemmelavede pølsebrød til hotdogs

august 6, 2015 at 17:51

Hjemmelavede hotdogs

Hjemmelavede hotdogbrød

Hjemmelavet hotdogbrød

I weekenden fejrede jeg, at det lykkedes mig at finde en lille fin lejlighed på Vesterbro og min forestående fødselsdag. Setuppet var enkelt: Hjemmelavede hotdogs og vaffelis.

 

35 takkede ja til gårdhygge, og jeg gik i gang med at planlægge bagning med mere. Tidligere på året havde jeg givet mig i kast med hjemmelavede hotdogs, så jeg vidste lige, hvor jeg skulle finde en afprøvet opskrift på lækre pølsebrød til mine hotdogs. Med et par småændringer gik jeg så i gang med den helt store pølsebrødsproduktion.

 

De er en lidt sundere variant (læs. de indeholder ikke udelukkende hvedemel), men får alligevel den perfekte krumme uden at blive tørre og kedelige. En del af den gode konsistens kan nok tilskrives tippet om at bruge lidt olie på bordet, når man former brødene i stedet for mere mel. Det gør dejen nemmere at arbejde med og forhindrer at de bliver tørre. Bedste tip!

 

Pølsebrød til hotdogs – Inspireret af Valdemarsro

ca. 12-14 stk. alt efter størrrelse

 

3 dl lunkent vand

1 dl mælk

25 g gær

1/2 dl olivenolie

1 æg

1 tsk salt

1 spsk sukker

1/2 tsk kardemomme

100 g grahamsmel

100 g fuldkornshvedemel

ca. 300 g hvedemel

 

Pensling:

1 æg

En sjat mælk

 

 • Rør gæren ud lunkent vand.
 • Tilsæt mælk, olie og æg.
 • Tilføj salt, kardemomme og sukker.
 • Bland grahamsmel og fuldkornshvedemel sammen i gærblandingen.
 • Rør herefter hvedemel i og ælt til sidst til dejen er smidig og glat.
 • Lad dejen hæve i en skål i ca. 2-3 timer. (Hvis du bruger mere gær kan hævetiden sættes ned).
 • Form dine aflange pølsebrød. Husk at de hæver, så de skal være lidt mindre i størrelsen.
 • Brug en smule olie på bordpladen i stedet for mel, det sikrer, at brødene ikke bliver tørre.
 • Forvarm ovnen til 190 grader.
 • Lad pølsebrødene hæve på en bageplade i ca. 30 min.
 • Pensl brødene med sammenpisket æg og en sjat mælk.
 • Bag pølsebrødene ved 190 grader i ca. 15 minutter.