Luksus-broccolisalat

July 29, 2015 at 10:07

Luksus broccolisalat

Luksus broccolisalat

Luksus broccolisalat

Luksus broccolisalat

Luksus broccolisalat

For nogle uger tilbage skulle jeg til noget-grill-komsammen i min gård, hvor alle skulle have kød med til dem selv og salat eller andet tilbehør til to personer. Jeg var helt idéforladt indtil jeg kom i tanke om en broccolisalat jeg havde fået kort tid forinden med granatæble, som jeg besluttede mig for at improvisere over.

 

Det blev til den skønneste, synes jeg selv, luksus-broccolisalat med rigeligt af alt det gode. Der er ikke noget værre end at få serveret en salat, hvor der kun ligger en lille smule feta og fire croutoner på toppen og så iceberg for resten, så jeg gik all-in på alt det gode: bacon, ristede mandler og pinjekerner, rosiner og de smukkeste rubinrøde granatæblekerner på toppen.

 

Luksus-broccolisalat:

6 personer

 

2 øko broccolihoveder

200 g bacon i tern

1 granatæble, kernerne herfra

ca. 40 g pinjekerner

ca. 40 g mandler, ristede

30 g rosiner eller tørrede tranebær

1 lille rødløg, fint hakket

 

Dressing:

3 spsk Cheasy 5% creme fraiche (eller lignende)

2 spsk mango chutney (spicy)

1 spsk Dijonsennep

1 tsk stærk chilisauce (kan undlades)

Salt og peber

 

  • Steg bacon på en pande og lad det køle af.
  • Rist pinjekerner og mandler på en varm pande. Hak mandlerne groft og lad dem køle af.
  • Kog vand i en stor gryde og dyb broccolihoveder i det kogende vand i ca. 2-3 min.
  • Skyld broccolihovederne i koldt vand og lad dem køle helt af.
  • Skær broccolihovederne i små mundrette bider og kom dem i en skål.
  • Skær det yderste lag af stænglerne på broccolihovederne og snit dem fint.
  • Snit rødløg fint.
  • Mix dressingen af creme fraiche, mango chutney, dijonsennep og chilisauce. Smag til med salt og peber.
  • Pil granatæblet og befri kernerne. (Se evt. denne guide til at pille granatæbler).
  • Kom rosiner, pinjekerner, mandler og rødløg ned til broccolistykkerne.
  • Vend med dressing og drys med bacon og granatæblekerner.
  • Du kan med fordel lade salaten stå og trække lidt i køleskabet inden du serverer den.

 

English: A few weeks back I went to a barbecue get-together in my courtyard, where everyone had to bring their own meat and a salad or another side for two people. I was completely out of ideas until I remembered a broccoli salad I had had shortly before with pomegranate seeds, which I decided to improvise over. 

 

It resulted in the most amazing luxury broccoli salad with plenty of all of the good stuff. There’s nothing worse than getting a salad, where there’s just a little bit of feta cheese and four croutons lying on the tip and then just iceberg salad, so I went all-in on the good stuff: bacon, roasted almonds and pine nuts, and beautiful ruby red pomegranate seeds on top. 

Luksus broccolisalat

Luksus broccolisalat