Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde

January 29, 2015 at 13:59

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Jeg er egentlig ikke den store lagkagefan. Som barn og langt op i 20’erne kunne jeg faktisk ikke så godt lide flødeskum i andet end varm kakao, og selvom flødeskum den dag i dag stadig ikke er min favorit, har jeg lært at holde af lagkage. Dog ikke den klassiske 80’er banan og jordsyltetøj-variant, som jeg er vokset op med! Hvis jeg skal serverer eller spise lagkage, skal den være frisk, cremet og gerne rig, uden at blive kvalmende.

 

Alt det er denne hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, det er dog alt rigeligt med en enkelt stykke, synes jeg, men til gengæld smager den skønt. De syrlige og friske hindbær både i cremen og på toppen klæder den rige, mørke chokoladesmag i bundene så fint.

 

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde: 
12-14 portioner

 

Mandel- og kakaobunde: (Inspireret af denne opskrift)
9 pasteuriserede æggehvider
400 g sukker
400 g mandler, grofthakket
6 spsk god 100% kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver

 

Hindbærcreme:

200 g hindbær, frosne

3 spsk rørsukker

2 tsk vaniljesukker

1 spsk citronsaft

250 g mascarpone

500 ml piskefløde

Skallen fra en økologisk citron

 

Pynt:

50 g mørk chokolade, revet

250 g hindbær, friske

 

Mandel- og kakaobundene:

  • Start med at piske hviderne stive.
  • Tilsæt sukker, og pisk igen, til hviderne er glatte og blanke.
  • Blend mandlerne groft i en blender.
  • Vend forsigtigt mandler, kakao, vanilje- og bagepulver sammen med æggehviderne.
  • Klip et stykke bagepapir ud, så det passer med bunden på springformen.
  • Kom dejen i springformen. Brug evt. to springforme, da du skal buge to bunde.
  • Bag mandelbundene i en 175° varm ovn i 25-30 minutter.
  • Lad bundene køle helt af.
  • De kan med fordel laves dagen i forvejen.

 

Hindbærcremen:

  • Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft.
  • Lad hindbærkompotten koge op, så sluk og lad den køle helt af.
  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på med at piske den for hårdt.
  • Rør mascaronen godt i en skål og tilsæt skallen fra en citron.
  • Bland den afkølede hindbærkompot sammen med mascarponecremen.
  • Vend forsigtigt flødeskummen lidt efter lidt til mascarponecremen.

 

Lagkagen:

  • Placer en bund på et lagkagefad og fordel en god klat hindbærcreme på bunden.
  • Kom den anden bund ovenpå og fordel resten af hindbærcremen på toppen og langs kanterne.
  • Brug en kniv til at fordelen cremen glat og jævnt henover kagen.
  • Pynt med friske hindbær og revet mørk chokolade.

 

English: I’ve never been a big fan for the traditional Danish birthday cake ‘lagkage’ (read. layered cake). As a child and well into my 20s I didn’t really like whipped cream (an essential part of a ‘lagkage’) in anything other than hot cacao. Although whipped cream still isn’t my favorite thing, I’ve learned to appreciate birthday cakes. However, not the classic 80s banana and strawberry jam-kind I grew up with! If I’m serving or eating birthday cake, then I prefer it to be fresh, creamy and rich, without being too much. 

 

With this particular birthday cake is all of the above, one slice goes a long way, but it tastes incredible. The tart and fresh raspberries in the filling and on top goes really well with the rich, dark chocolate taste from the layers. 

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog