Five Things

december 8, 2014 at 16:01

Green Sushi i Grønnegade

{Sushidate hos Green Sushi // Sushi date at Green Sushi}

Juletræet i gården

{Juletræet i gården // The Christmas tree in the courtyard}

Toms guldkarameller mint

{Toms guldkarameller med mintsmag // Caramels with mint flavor}

Julebag

{Julebag med den mindste // Christmas baking with the youngest}

Adventshygge

{Adventshygge med min familie // Advent celebration with my family}

 

Den første uge i december blev skudt i gang med en dejlig sushidate hos Green Sushi i Grønnegade med skøn mad og selskab, og da jeg kom hjem blev jeg mødt af det årlige juletræ, der var blevet tændt. Så er det rigtigt December!

 

Dagene der fulgte er et væld af sygdom og tankemylder. Jeg var måske haft lidt for meget om ørerne den sidste tid. Først fik jeg blærebetændelse, så kom feberen og min krop gjorde bare ondt over det hele, så aftog feberen lidt, men så kom forkølelsen, som pt. er løbet med min smagssans. Den er bare væk, som i fuldstændig væk. Jeg kom frem til, at jeg kunne drikke den te ingen andre gider at drikke, nu jeg alligevel ikke kunne smage den, så jeg fiksede en gammel pakke kanelte frem fra bagerst i skabet. Intet. Jeg kunnehverken dufte den eller smage den.

 

Denne weekend var den mindste og min årlige julehyggeweekend, men fredag var jeg stadig for sløj til at tage til København, så det blev ikke før hen ad lørdag eftermiddag vi sprang på et tog mod byen. Vi prioriterede at skippe skøjteløb og julegaveshoppe, og valgte i stedet at købe ind til et par nemme julebageprojekter, og så ellers se film og spise durum fra mit yndlingsdurumsted, Liban på Rantzausgade, for resten af pengene.

 

Søndag tullede vi rundt i køkkenet og lavede julegodter (og jeg pudsede næsen hver andet minut) indtil min familie kom ind til adventshygge og for at smage vores kreationer. På det tidspunkt havde jeg mistet alt smagssans, så jeg smagte faktisk ikke på det. Idéen med at stoppe kalorier i hovedet går lidt væk, når det kunne have være hvad som helst man spiser. Men så snart den vender tilbage skal jeg ud i køleskabet efter en lille bountykugle og en chokoladebombe.

 

English: The first week of December was commemorated by a lovely sushi date at Green Sushi in Grønnegade with great food and company, when I got home I was met by the annual Christmas tree, which had been lit. Then it’s really December!

 

The days that followed were a mixture of illness and an overwhelming amount of thoughts. I might have had a little too much on my plate lately. First I got a bladder infection, then came the fever and my body was aching all over, then the fever subsided, but then came the cold, which presently has run away with my ability to taste. It’s just gone, as in completely gone. I reached the conclusion that I might as well drink the tea that nobody else wants to drink, since I couldn’t taste it anyway, so I found a old package of cinnamon tea on the bag of the closet. Nothing. I can’t smell or taste it. 

 

This weekend was the youngest and my annual Christmas weekend, but Friday I was still too sick to go back to Copenhagen, so it wasn’t until well into Saturday afternoon we jumped on a train headed to the city. We prioritized skipping ice skating and Christmas present shopping, and instead we chose to shop for a few easy Christmas baking projects and then just watch movies and order take away from my favorite durum place, Liban on Rantzausgade.

 

Sunday we hung out in the kitchen making Christmas treats (and me blowing my nose every other minute) until our family came in to celebrate the 2. Sunday of advent and taste what we’d made. At that time I’d completely lost my ability to taste, so I didn’t taste our work. The idea of putting lots of calories in your mouth kind of goes away, when it could be anything you’re eating. But as soon as it returns I popping out to the fridge and getting myself a bounty ball and a chocolate bomb.