Kalenderlysdekoration i pudder- og kobberfarver

november 26, 2014 at 13:46

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Ingen december uden et kalenderlys. I hvert fald ikke hjemme hos mig. Da jeg boede i USA sendte min mor mig kalenderlys, så jeg kunne lave kalenderlysdekorationer sammen med mine børn, og hvert år siden har jeg lavet en kalenderlysdekoration.

 

Jeg fortalte forleden, hvordan (næsten) hver jul forelsker jeg mig i en (eller flere) ny farve, som udgør årets temafarve. I år er farverne pudder- og kobberfarvet, som jeg synes er så fine sammen. Og overraskende julede, hvis I spørger mig.

 

Jeg elsker at dimse og nusse med forskellige julesysler, og kreationen af min adventskrans og kalenderlysdekoration rangerer højt på den liste. Jeg er blevet særlig glad for udfaldet af dette års kalenderlysdekoration, og hvis du skulle dele min begejstring, så finder du en guide til, hvordan du laver den egen lige nedenunder.

 

Guide til kalenderlysdekoration: 

 

Hvad du skal bruge:

Et kalenderlys (Købt i Føtex)

Et fad med lidt kant (Købt i Føtex)

Dekorationsler

Blomsterbindingstråd (en slags tyk ståltråd, kan undlades)

Mos og rensdyrlav

Diverse pynt: Små pudder- og kobberfarvede julekugler, dekorationspom pom’er (glitrende stjerner og pudderfarvede julekugler på ståltråd), kobberfarvede hjerter, 2-3 stk. større juletræspynt og blandet naturpynt (grankogler, kanel, ageren, ‘strå’ osv.).

 

Mit kalenderlys med kronhjorten og tal i kobber og kobberfadet er købt i Føtex. Dekorationsler finder du i de fleste supermarkeder. Mos eller rensdyrlav kan du enten gå på jagt efter selv i skoven eller købe, der hvor du køber ler. Rema sælger bl.a. mos. Mit pynt er hovedsagligt købt i Søstrene Grene i år, pånær kobberhjerterne som min stedmor har fundet til mig i et supermarked og naturpynten, som er genbrug fra tidligere år, men oprindeligt købt i. Supermarkerede som Føtex, Kvickly og Superbrugsen plejer at have forskellige poser med naturpynt.

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Sådan gør du:

1. Start med at bygge en bund af ler. Lav en forhøjning i midten af fadet, der hvor lyset skal være, men byg også gerne mindre ‘bakker’ rundt om, så dekorationen ikke bliver for flad og endimensional.

2. Varm to-tre stykker blomsterbindingstråd over et lys – et ad gangen – og stik dem op i bunden af lyset.

3. Placer kalenderlyset i midten af dekorationsleret.

4. Dæk bunden til med mos. Brug gerne forskellige slags mos og rensdyrlav til at skabe en mere levende bund.

5. Pynt dekorationen med små pudder- og kobberfarvede julekugler, dekorationspom pom’er (glitrende stjerner og pudderfarvede julekugler på ståltråd), kobberfarvede hjerter, 2-3 stk. større juletræspynt, små kogler og ‘strå’.

6. Placer lidt tilfældigt nogle ‘strå’ til at binde hele dekorationen sammen for at undgå, at det hele ser lidt for arrangeret og pænt ud.

 

Se, hvordan du gør skridt for skridt nedenfor.

Kalenderlysdekoration

1. Start med at bygge en bund af ler. Lav en forhøjning i midten af fadet, der hvor lyset skal være, men byg også gerne mindre ‘bakker’ rundt om, så dekorationen ikke bliver for flad og endimensional.

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

2. Varm to-tre stykker blomsterbindingstråd over et lys – et ad gangen – og stik dem op i bunden af lyset.

Kalenderlysdekoration

3. Placer kalenderlyset i midten af dekorationsleret.

Kalenderlysdekoration

4. Dæk bunden til med mos. Brug gerne forskellige slags mos og rensdyrlav til at skabe en mere levende bund.

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

5. Pynt dekorationen med små pudder- og kobberfarvede julekugler, dekorationspom pom’er (glitrende stjerner og pudderfarvede julekugler på ståltråd), kobberfarvede hjerter, 2-3 stk. større juletræspynt og små kogler.

Kalenderlysdekoration

6. Placer lidt tilfældigt nogle ‘strå’ til at binde hele dekorationen sammen for at undgå, at det hele ser lidt for arrangeret og pænt ud.

Kalenderlysdekoration

Kalenderlysdekoration

English: In my book there’s no December without a Christmas candle, a Danish Christmas tradition. You make a decoration centered around a ‘Christmas candle’ with numbers running from 1-24, which you burn everyday until Christmas Eve. (In Denmark we celebrate Christmas on the 24th of December). When I lived in the States my mom would send me a Christmas candle, so I could make a Christmas candle decoration with my kids, and every year since I’ve been making a Christmas candle decoration. 

 

The other day I told you about how I (nearly) every Christmas fall in love with a (or more) new color, which becomes the base of that year’s color theme. This year it’s powdery pink and copper, which I think are so lovely together. And surprisingly christmassy, if you ask me. 

 

I love making Christmas-themed arts and crafts, and the creation of my advent wreath and Christmas candle decoration are high on that list. I’m especially pleased with the outcome of this year’s Christmas candle decoration, and if you should happen to share my enthusiasm, then you’ll find a guide below on how to make your own. 

 

Guide to a Christmas candle decoration:

 

What you need:

A Christmas candle (Bought in Føtex)

A tray with a small edge (Bought in Føtex)

Decorational clay

Thick steel wire for flower decorations (you can do it without)

Moss

Various ornaments: Small powdery pink- and copper-colored Christmas bulbs, decoration pom poms (sparkling stars and powdery pink Christmas bulbs on steel wire), copper-colored hearts, 2-3 pieces of larger Christmas tree ornaments and mixed small pine cones, cinnamon sticks, nuts, ‘straws’ etc.

 

What to do:

1. Start by building a foundation of clay. Make a rise in the middle of the tray, where the candle is going to be, but make also smalls ‘hills’ around, so the decoration doesn’t become too flat and one dimensional.

2. Heat up 2-3 pieces of thick steel wire over a candle – one at the time – and place them halfway up in the bottom of the candle.

3. Place the Christmas candle in the middle of the tray. Secure it nicely into the clay.

4. Cover the bottom of the tray with moss. Use different kinds of moss in order to create a more lively base.

5. Decorate with small powdery pink- and copper-colored Christmas bulbs, small decoration pom poms (sparkling stars and powdery pink Christmas bulbs on steel wire), copper-colored hearts, 2-3 pieces of larger Christmas tree ornaments and mixed small pine cones, cinnamon sticks, nuts etc.

6. Place thin ‘straws’ around the decoration to bind the whole thing together, and to avoid it looking too arranged and pretty.