Grønsagsspaghetti med kylling og svampesauce

November 5, 2014 at 12:08

Grønsagspasta med kylling og svampesauce

Grønsagspasta med kylling og svampesauce

Grønsagspasta med kylling og svampesauce

Grønsagspasta med kylling og svampesauce

Siden jeg fik min spirelli i fødselsdagsgave, er jeg blevet svært glad for grønsagspasta i alle afskygninger. Særligt squashpasta er en favorit herhjemme. Når man har en så stor snacky-side (og her menes ikke gulerodsstænger), som jeg har, så er det rart at kunne diske op med ekstra sunde retter til at skabe lidt balance i regnskabet. Heldigvis er det nemt at undlade tomme kulhydrater i aftensmaden med sådan en spirelli, og til gengæld fyre op med grønsagerne.

 

Så kan jeg spise et ekstra stykke kage/pose click mix/nachos, når jeg føler mig snacky!

 

Retten her er propfyldt med lækre friske grønsager, men sammen med den cremede svampesauce smager den næsten lidt uartigt, helt uden at være det.

 

Grønsagsspaghetti med kylling og svampe: 

4 personer

 

650 g kyllinginderfilet

1 løg

1 fed hvidløg

250 g brune champion

1 broccolihoved (400 g)

1 flaske cremefine madlavningsfløde 7% (evt. en sjat mælk)

1 squash

3 store gulerødder

Salt og friskkværnet peber

Frisk basilikum

 

  • Skær kyllingen i mundrette stykker og steg i lidt olie i en gryde.
  • Tag kyllingen op, når den er gennemstegt, og svits løg og hvidløg.
  • Kom kyllingen tilbage sammen med madlavningsfløden.
  • Rens og skær broccolihovedet i små stykker og skær championerne i kvarte.
  • Tilføj broccoli i retten og lad den simre.
  • Når broccolien er blevet klar grøn, kommes championerne i.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kom evt. en sjat mælk i, hvis retten mangler lidt væde.
  • Mens retten står og hygger sig lidt, laves grønssagsspaghetti af squash og gulerødder med en spirelli eller på et mandolinjern.
  • Kog en kedel vand og hæld den over grønssagspaghettien. Hæld vandet fra efter 2-3 min.
  • Pynt med et par basilikumblade og server med det samme.

 

English: Ever since I got my spirelli for my birthday I’ve become quite fond of vegetable pasta. Especially squash pasta is a favorite at my house. When you have as large a snacky side (and here I’m not thinking of carrot sticks), as I do, then it’s nice to be able to whip up extra healthy dishes to create some balance in the equation. Luckily it’s easy to avoid empty carbs with a spirelli by your side, and instead add lots of veggies. 

 

That way I can have an extra piece of cake/bag of candy/nachos, when I’m feeling particularly snacky!

 

The dish here is filled with delicious and fresh vegetables, but together with the creamy mushroom sauce it tastes a bit naught, but without being it.