Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

november 21, 2014 at 10:17

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk

For et par uger siden vågnede jeg en mandag morgen med en øm hals og træt krop, så jeg valgte at tage forkølelsen i opløbet og blive hjemme og pleje mig selv. Heldigvis havde jeg et hokkaido græskar i overskud fra min græskarkage, som jeg havde bagt nogle dage i forvejen, så selvom min køleskab syntes ret så tomt, lykkedes det mig alligevel at trylle denne lækre og dejligt spicy suppe frem til at jagte baksillerne på flugt.

 

Den røde karrypasta og kokosmælk giver suppen et strejf af Thailand, og jeg ved ikke om det var minderne om vores skønne tur til Thailand sidste forår eller suppen, men dagen efter havde jeg det meget bedre igen.

 

Græskarsuppe med rød karry og kokosmælk:

4 personer

 

1 hokkaido græskar, bagt

1 løg

1 fed hvidløg

1/2 rød chili

1-2 spsk ingefær, revet

2 tsk rød karrypasta

Lidt olie

2 gulerødder

1/2 liter grønsagsbouilion (evt. lidt mere)

1 dåse kokosmælk

Salt og peber

 

Tilbehør:

Creme fraiche

Frisk koriander

2-3 friske forårsløg, fint snittede

Ristede og saltede græskarkerner

Godt brød

 

  • Skyld hokkaido græskaret godt og bag det ved 200 grader i ca. 20-25 min.
  • Skrællen må godt blive på, den bliver blød af en tur i ovnen.
  • Sæt en gryde over med vand til bouilion.
  • Hak løg, hvidløg og chili fint. 
  • Skrald og riv ingefær på et rivejern.
  • Svits løg, hvidløg, chili og ingefær i lidt olie i en gryde sammen med karrypastaen.
  • Skrald og hak gulerødderne i mindre stykker og kom dem i gryden.
  • Tag græskaret ud af ovnen og skær evt. skallen af. Hak græskaret og kom det i gryden.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og kokosmælk, og lad suppen koge under låg i ca. 20 min. til grøntsagerne er bløde.
  • Tag gryden af varmen og blend den med en stavblender.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med en smule creme fraiche, frisk koriander, forårsløg og drys med græskarkerner.

 

English: A few weeks ago I woke up a Monday morning with a sore throat and a tired body, so I choose to deal with my cold head on and stay home and take care of myself. Luckily I had a leftover hokkaido pumpkin from my pumpkin cake, I’d baked a few days before, so even though my fridge seemed pretty empty, I still managed to whip up this deliciously spicy pumpkin soup to chase the germs away. 

 

The red curry paste and coconut milk gives the soup a taste of Thailand, and I don’t know whether it was the memories of our amazing trip to Thailand last spring or the soup, but the next day I was feeling a lot better again.