Frisk fignesalat med æble og mandler

oktober 22, 2014 at 09:48

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Det er sæson for friske figner, og jeg er pjattet med den eksotiske frugt, så da jeg første gange spottede dem i min lokale Irma blev de oprindelige aftensmadsplaner fluks skrottet til fordel for en improviseret fignesalat med frisk æble og ristede mandler.

 

Sådan en lille salat tager ingen tid at bikse sammen, og mætter faktisk godt, men hvis du bor sammen med en, der vil have kød til sin aftensmad, så gør den sig også godt med et stykke kyllingebryst. Du kan også toppe den med godt med grillet hallumi-ost, det smager også dejligt og tilføjer salaten lidt tyngde.

 

Frisk fignesalat med æble og mandler: 

2 personer til aftensmad

 

5-6 friske figner

100 g blandede salatblade

1 rødt æble

1/2 rødløg

En håndfuld mandler

Balsamico

Friskkværnet peber

 

  • Skyl salatbladende grundigt og dup tørre med lidt køkkenrulle.
  • Rist mandlerne på en tør pande i 3-5 min.
  • Fjern toppen på fignerne, og skær fignerne og æblet ud i små både.
  • Halver og snit rødløget fint.
  • Bland salatblade, figner, æbler.
  • Hak mandlerne groft og drys over salaten.
  • Top med lidt god balsamico og friskkværnet peber.

 

English: It’s season for fresh figs, and I’m crazy about the exotic fruit, so when I spotted them for the first time in my local supermarket the original dinner plans got cast aside for an improvised fig salad with fresh apple and roasted almonds. 

 

This salad takes no time to mix together and actually fills you quite well, but if you live with someone who wants meat with their dinner a piece of chicken breast goes well with the salad. You can also top it with grilled halloumi cheese, it tastes fantastic and adds another dimension to the salad. 

 

Fresh fig salad with apple and almonds: 

2 people for dinner 

 

5-6 fresh figs

100 g mix salad leaves

1 red apple

1/2 red onion

A handfull of almonds

Balsamico vinegar

Freshly ground pepper

 

  • Rinse the salad leaves well and pad them dry with some paper towel.
  • Roast the almonds on a dry pan for about 3-5 min.
  • Remove the top of the figs, and cut the figs and the apple in small wedges.
  • Half and finely chop the red onion.
  • Mix the salad leaves, figs and apple.
  • Chop the almonds coarsely and sprinkle over the salad.
  • Drizzle with some good balsamic vinegar and freshly ground pepper.

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift

Fignesalat med æble og mandler, figs, figner, fig salad, opskrift