Chokoladecookies med karamel og havsalt

October 2, 2014 at 19:21

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Det her er nok verdens bedste cookies. Særligt hvis du spørger den mindste og den mellemste, som var meget begejstrede for disse chokoladecookies med karamel i midten og et drys af havsalt på toppen. Deres smag og bløde konsistens omkring midten leder tankerne hen mod brownies, og den diskrete smag af havsalt klæder chokoladen flot. Som en lille bid af himlen!

 

Du kan nemt lave din karamel eller dulce de leche selv, men du kan også finde en færdiglavet variant i supermarkedet. Du kan også bruge en karamel som en werther’s eller lignende. Hvis du giver dig i kast med hjemmelavet karamel, skal du bare have fat i en dåse kondenseret mælk og en stor gryde fyldt med kogende vand. Så skal du fjerne etiketten fra dåsen og komne den ned i det kogende vand. Her skal den stå og hygge sig i 2,5-3 timer. Sørg for at dåsen hele tiden af dækket af vand. Efter knap 3 timer har du den skønneste bløde karamel.

 

Bag dem med det samme og nyd dem sammen med en god kop kaffe. Start bare med en dobbelt portion for de ryger nemlig hurtigt.

 

Chokoladecookies med karamel og havsalt: (med inspiration fra The Food Club)

15 stk. 

 

110 g smør

300 g brun farin

60 g god kakaopulver (jeg brugte Valrhona 100% kakao)

2 æg

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk fint salt

200 g hvedemel

100 g mørk chokolade, groft hakket

ca. 15 tsk dulce de leche (ca. en halv dåse) eller karameller

Lidt havsalt

 

  • Start med at lave din egen dulce de leche – min. 2,5-3 timer i forvejen.
  • Smelt smør i en gryde ved svag varme.
  • Når smøret er smeltet, tager du gryden af varmen og rører brun farin i.
  • Tilføj kakaopulver og æg og rør godt.
  • Si bagepulver, vaniljesukker, mel og salt i en skål, og bland grydens indhold sammen med. Rør til dejen er helt glat.
  • Hak chokoladen groft og kom den i dejen.
  • Sæt gerne dejen i køleskabet i ca. en time, så den bliver nemmere at arbejde med.
  • Kom 15 spiseskefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lav en fordybing midt i hver kage og fyld dem med en god skefuld karamel.
  • Lav et lille låg til hver kage og sørg for at få indkapslet karamellen godt. Man må godt bruge fingrene ;)
  • Drys en smule havsalt på hver kage, inden de bages ved 180 grader i 15 min.
  • Lad kagerne køle helt af, inden du begynder at prøvesmage.

 

English: I baked these incredible chocolate cookies with caramel filling and sea salt on top last weekend. There are ridiculously good! Bake a double portion while you are at it, they are gone in no time. Find a similar recipe in English here. I just used homemade dulce de leche instead of nutella.

 

You can easily make your caramel or dulce de leche, but you can also get a pre made kind in some supermarkets. You can also use a caramel like werther’s. If you do decide to make your own homemade caramel, all you need is a can of condensed milk and a large pot filled with boiling water. Remove the label from the can and put in into the boiling water. Let it sit here for 2,5-3 hours, just make sure it’s covered with water the entire time. After about 3 hours you have the loveliest soft and creamy homemade caramel. 

 

A good teaspoon of dulce de leche into your chocolate cookies and you’ll be in heaven. 

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt

Chokoladecookies med karamel og havsalt