Five Things

august 11, 2014 at 17:14

Kählers jubilæbumsvase

{Min nye jubilæumsvase fra Kähler // My new anniversary vase from Kähler}

 

Det er hårdt at holde weekend. Eller rettere, det er hårdt at det så hurtigt bliver mandag igen efter en dejlig weekend. Jeg har tilbragt mine dyrebare fridage på Sydfyn sammen med kusine A, sine forældre og to søde hunde. Oveni mandags-blues, så har min krop tilsyneladende besluttet sig for blive småsyg og jeg føler mig helt flad i dag.

 

Mens jeg har placeret mig på sofaen med en god kop te og har lidt ondt af mig selv, kan jeg bruge tiden lidt fornuftigt med at se tilbage på en rar uge, som foruden tur til Fyn og masser af hundemøssere fra husets faste beboer Culfo og feriehunden Albert, så kom min længe ventede Kähler jubilumsvase endelig sidste uge og jeg var en tur i Operaen og se musicalen Den Lille Havfrue.

 

Den Lille Havfrue var min yndlings Disneyfilm som barn, jeg så den flere gange i biografen og Ariel var naturligvis min favorite Disney-prinsesse, så da jeg så at den ville blive sat op som musical i Operaen var jeg nødt til at se den. Den var en rigtig fin musical med store sangtalenter og imponerende scenografi, men Frederica Teater, som står bag opsætningen, havde taget sig nogle kunstneriske friheder og digtet om i historien og tilføjet en håndfuld sange, som jeg godt kunne have været foruden. Ligesom da jeg så Løvernes Konge i New York, så synes jeg, at det er et plus med en scenevariant tæt op ad originalen. Men det er jo en smagssag.

 

English: It’s hard having weekend. Or more accurately, it’s hard that it becomes Monday so quickly again after a lovely weekend. I spent my precious days off at Southern Funen with cousin A, her parents, and two sweet dogs. In addition to Monday blues, my body has apparently decided to get sick and I feel completely wiped today. 

 

But while I’ve placed myself on the couch with a cup of tea feeling sorry for myself, I might as well spend my time with a look back on last week, which in addition to a trip to Funen and lots of doggy kisses from the house’s permanent resident Culfo and the foster dog Albert, my anniversary vase from Kähler finally came last week and I went to the Opera House to see The Little Mermaid the Musical.

 

The Little Mermaid was my very favorite Disney movie as a child, I saw it several times at the movies and Ariel naturally was my favorite Disney princess, so when I read that it was being turned into a musical I had to go see it. It was a really lovely musical with amazing singing talents and scenography, however, Frederica Teater which are behind the production, had taken some artistic freedoms and changed the story a bit and added a handful of songs, which I could have lived without. Like when I saw the Lion King in New York, I saw it as a plus that it was a stage adaption close to the original. But that’s a matter of taste. 

Sommermiddag

{Festmåltid i det grønne // An outdoor feast}

En bokser og en fransk bulldog

{Culfo & Albert}

Truth facts fra Politiken

{Truth Facts i Politiken // A column called Truth Facts in the newspaper}

Operahuset i København

 {Den Lille Havfrue i Operaen // The little mermaid in the Opera House}