Sprød og frisk blomkålssalat

juli 16, 2014 at 10:39

Blomkålssalat

Blomkålssalat

Blomkålssalat

Blomkålssalat

Forleden faldt jeg over idéen om en blomkålssalat, og selvom blomkålen normalt ikke er min bedste ven, så fik jeg alligevel lyst til at eksperimentere lidt. Med denne her opskrift som inspiration gik jeg i gang, og resultatet var en virkelig lækker frisk og sprød salat. Blomkålen giver salaten fylde, men uden at dominere den. Det revet blomkål giver en lidt couscous-agtig konsistens, figner tilfører en fin sødme og de ristede mandler knas, mens citronen og persillen tilføjer masser af friskhed og smag. Jeg er fan!

 

Jeg spiste salaten sammen med en oksepølse og lidt ristet rugbrød og en klat hummus (færdigkøbt fra Løgismose, jeg har stadig til gode at forsøge mig med min egen). Blomkålssalaten er nem at lave (det er nærmest et krav i mit køkken) og fungerer også rigtig fint til frokost.

 

Hvis hele salaten ikke skal bruges samme dag ville jeg komme tomater og figner i to separate bøtter, og tilføre dem, som du spiser salaten, så de ikke bliver bløde og kedelige.

 

Blomkålssalat:

ca. 4 gode portioner

 

1 blomkålshoved

75 g revet parmasan

2 tsk økologisk citronskal

Saften fra en halv citron

Ca. 1-2 spsk god olivenolie

2 store håndfuld persille

6-8 salvieblade

4 forårsløg

100 g spinatblade

ca. 40 mandler

4-5 store figner

ca. 10 forskelligfarvede cherry tomater

Salt og peber

 

  • Rens blomkålshovedet og riv det på et rivejern, og kom det i en stor skål.
  • Bland revet citronskal og -saft og olivenolie sammen med blomkålen.
  • Riv og tilføj parmasanen.
  • Rist mandlerne ved svag varme i ca. 5 min. Hak dem groft.
  • Skyl og snit forårsløg, spinat, persille, salvie fint.
  • Skær tomater og figner i mundrette stykker.
  • Vend det hele sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

 

English: The other day I fell over the idea of a cauliflower salad, and even though cauliflower and I aren’t exactly the best of friends, I still felt like experimenting a bit. With this recipe as inspiration I got started, and the result was a delicious fresh and crunchy salad. The cauliflower serves as the body of the salad, but without overpowering it. The shredded cauliflower gives a couscous-like consistency, the figs adds a sweetness and the toasted almonds crunch, while the lemon and parsley adds lots of freshness and flavor. I’m a fan!

 

I had the salad with a beef sausage and some toasted rye bread and a bit of hummus (store-bought, I still haven’t tried making my own. The cauliflower salad is easy to make (which is almost a must in my kitchen) and it works really well for lunch as well.

 

If you aren’t planning on finishing the salad the same day, then put the figs and tomatoes in to separate containers, and add them as you serve the salad, so they don’t get soggy and boring.  

 

Cauliflower salad:

Approx. 4 good portions

 

1 cauliflower head 

75 grams grated parmesan

2 t. organic lemon peel

The juice from half a lemon 

Approx. 1-2 tbs good olive oil 

2 large handfuls of parsley 

6-8 sage leaves 

4 spring onions

100 grams fresh spinach

Approx. 40 almonds

4-5 large figs

Approx. 10 different colored cherry tomatoes

Salt and pepper

 

  • Rinse the cauliflower head and grate it on a grater, and put it in a large bowl.
  • Mix lemon peel and juice with olive oil and add to the cauliflower.
  • Grate and add the parmesan.
  • Toast the almonds in a pan using low heat for approx. 5 minutes. Chop them up coarsely. 
  • Rinse and chop the spring onions, spinach, parsley and sage finely. 
  • Cut the tomatoes and figs in bite size pieces.
  • Mix everything together and add salt, pepper and perhaps some more lemon juice.

Blomkålssalat

Blomkålssalat