Arabiske frikadeller og bulgursalat

May 25, 2014 at 17:07

Arabiske frikadeller med friske krydderurter

Arabiske frikadeller med friske krydderurter

Arabiske frikadeller med friske krydderurter

Bulgursalat med feta, abrikoser og pinjekerner

Arabiske frikadeller med friske krydderurter

Til de lune sommeraftener kan jeg bedst lide, når der er noget let og lækkert på menuen, som for eksempel de her arabiske frikadeller med masser af friske krydderurter og en lækker bulgursalat. Hvad er der endnu bedre er når man har lavet en stor portion, så der er rester til de dage, hvor man hellere vil være ude og nyde solens sidste stråler end at stå i køkkenet. Opskriften er inspireret af kogebogen ‘Suveræne salater og brillante bufferter’ med lidt justeringer her og der. Jeg serverede de små velsmagende araberdeller med en grov bulgursalat og tzatziki og en avokadosalsa. Det tager ikke lang tid at lave. Det eneste er, at farsen skal have tid til at trække (min. 30 minutter), så den kan med fordel laves i forvejen.

 

Arabiske frikadeller med friske krydderurter: 

ca. 20 styks

 

700 g hakket oksekød

1 æg

1 rød løg

1-2 fed hvidløg

1 tsk kanel

1 tsk chilipulver

2 tsk spidskommen

3 tsk allehånde

6 spsk frisk persille, fint hakket

3 spsk frisk mynte, fint hakket

3 spsk frisk salvie, fint hakket (kan undlades)

Salt og peber

Smagsneutral olie til panden

 

  • Riv løget fint på et rivejern eller snit meget fint.
  • Skyl grundigt og hak persille, mynte og salvie fint.
  • Rør oksekød sammen med kanel, chilipulver, spidskommen, allehånde, salt og peber.
  • Tilsæt æg, løg og krydderurter. Rør godt sammen.
  • Lad farsen hvile overdækket i min. 30 min. i køleskabet.
  • Form farsen til frikadeller ved hjælp af en spiseske.
  • Steg de arabiske frikadeller på en pande i ca. 15 min.

 

Bulgurssalat:

6 personer

 

250 g grov bulgur

80 g abrikoser

60 g pinjekerner, ristede

100 g sukkerærter

2 gulerødder

140 g god feta

3 forårsløg

6 spsk frisk persille

2 spsk frisk mynte

1 lime

Salt og peber

 

  • Tilbered bulguren som anført på pakken og lad den køle helt af.
  • Rist pinjekerner på en varm pande. Rør ofte og pas på de ikke brænder på.
  • Snit sukkerærter i små stykker.
  • Skyl grundigt og snit persille og mynte fint.
  • Snit forårsløg fint og skrald gulerødderne i lange, tynde stimler med en kartoffelskralder.
  • Snit abrikoserne i små stykker og skær fetaen i tern.
  • Pres saften fra en lime udover bulguren og smag til salt og peber.
  • Bland med de resterende ingredienser.

 

English: On those warm summer nights I prefer something light and delicious for dinner, like Arabian meatballs with lots of fresh herbs and a delicious bulgur salad. What’s even better is when you’ve made a large portion, so there are leftovers for the days you’d rather be outside and enjoying the sun than standing in the kitchen. The recipe is inspired by a Danish cookbook called ‘Superior Salads and Brilliant Buffets’ with some adjustments here and there. I served these tasty Arabian meatballs with a bulgur salad, tzatziki and an avocado salsa. It doesn’t take long to make. The only thing is, that the meat for the meatballs needs time to stand in the fridge for at least 30 minutes, so you can easily make it in advance. 

Arabiske frikadeller med friske krydderurter

Bulgursalat med feta, abrikoser og pinjekerner

Arabiske frikadeller med friske krydderurter