To slags påskeæg: Lakrids og hindbær

april 16, 2014 at 07:05

Påskeæg med lakrids og påskeæg med frysetørret hindbær

Påskeæg med frysetørret hindbær

Påskeæg med lakrids og påskeæg med frysetørret hindbær

Her kommer som lovet de sidste to slags påskeæg den mindste og jeg kreerede til vores familie: En variant med lakrids og nougatknas og en variant med hindbær og citron. Vi blev selv ret tilfredse med vores smagskombinationer, og særligt vores lakrids variant blev godt modtaget. Først smager man slet ikke lakridsen, hvilket jeg egentlig synes er en god ting, da jeg normalt ikke er til lakrids i maden, men så kommer den fine smag af lakrids til sidst og er en fin afrunding på et ellers primært sødt påskeæg.

 

Påskeæg med lakrids og nougatknas:

10 stk.

 

150 g marcipan

25 g brændte mandler

50 g nougat

1 tsk lakridspulver

100 g mørk chokolade

Lakridskrymmel til pynt

 

  • Brug resterne af de brændte mandler fra de her påskeæg eller lav en ny portion.
  • Hak de brændte mandler groft og rør dem sammen med nougaten og lakridspulver.
  • Form dem til små kugler og sæt dem i fryseren i ca. 20-30 min.
  • Skær marcipanen i 10 lige store dele og tryk dem flade.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i en chokoladesmelter.
  • Park forsigtigt nougatkuglerne ind i marcipanen og form dem som æg.
  • Overtræk æggene i chokolade og pynt med lakridskrymmel.

 

Påskeæg med frysetørret hindbær og citron:

10 stk.

 

150 g marcipan

2 tsk hindbærekstrakt

1 spsk frysetørret hindbær

1 spsk citronsaft

1/2 dl flormelis

100 g mørk chokolade

Evt. frysetørret hindbær til pynt.

 

  • Bland marcipanen med hindbærekstrakt, fryssetørret hindbær, citronsaft og flormelis.
  • Rul marcipanen til en tyk rulle og skær 10 skiver.
  • Smelt chokoladen i et vandbad eller i en chokoladesmelter.
  • Form 10 æg. Brug lidt flormelis på hænderne, hvis marcipanen klistrer.
  • Overtræk påskeæggene med chokolade og drys evt. med frysetørret hindbær som pynt eller lidt revet øko citronskal.

 

English: As promised, here comes the two last kinds of Easter eggs the youngest and I created for our family: A variant with liquorice and nougat crunch and one with raspberry and lemon. We were pretty stoked about the combinations of flavors ourselves, and especially the liquorice was well-received. First you don’t even taste the liquorice, which I actually think is a good thing, since I’m normally not into liquorice in my food, but then the fine taste of liquorice comes and is a nice ending to an otherwise primarily sweet Easter egg.  

Påskeæg med lakrids og påskeæg med frysetørret hindbær

Påskeæg med lakrids og påskeæg med frysetørret hindbær

Påskeæg med lakrids og påskeæg med frysetørret hindbær